Impotentul CJ fata cu frigiditatea

Impotentul CJ fata cu frigiditatea

0 98

Suprarealistii mijloceau intalnirea dintre o umbrela si o masina de cusut pe o masa de disectie si faceau din asta definitia frumosului in varianta avangardista. In calitate de institutie foarte suprarealista – nu pentru ca ar sta neaparat deasupra, ci alaturea rau cu viata reala – Consiliul Judetean Brasov se face si el codosul unui rendez-vous neobisnuit. Cum este cel dintre o frigida si un impotent, care se intalnesc pe masa CJ Brasov. Cel putin asa vede consilierul penelist Sebastian Grapa relatia dintre Consiliul Judetean si oengeurile brasovene care se straduiesc sa prinda o finantare din partea institutiei. O frigida si un impotent, zice Grapa. Care a si explicat cum functioneaza relatia cu pricina: ea se face ca vrea, el sa face ca poate.
A fost, de altfel, cea mai memorabila fraza produsa la intalnirea reprezentantilor comisiilor din Consiliul Judetean cu cei ai ONG-urilor locale care activeaza pe piata brasoveana. Fata cu oengistii, colegii lui Grapa (Aranyosi, Nita, etc) au stralucit prin platitudini sforaitoare si amabilitati care nu i-au costat nimic. Unul s-a bucurat intr-atat de intalnire incat putin mai lipsea pana sa faca o criza de ras. Altul a adus elogii mieroase celor care se ocupa de ingrijirea copiilor cu dizabilitati pana i s-a incleiat de tot gura. Pe scurt, toti au mimat preocupare si interes pentru colaborarea cu oengeurile de toate specializarile.
Daca la partea declarativa s-au descurcat, greul a venit la practica. Pe teren a reiesit ca binevoitorul CJ nu prea vine la intalnirea cu ONG-urile. Nici macar atunci cand i se trimit biletele. Directoarea Asociatiei Catharsis, Azota Popescu, a povestit cum, in mai putin de jumatate de an, a trimis Consiliului Judetean opt petitii, pe care acesta le-a ignorat. Nu ca directoarea Catharsis ar avea neaparata nevoie de ajutorul institutiei; a reusit sa cladeasca o asociatie si o fundatie care se bucura de sprijinul autoritatilor italiene, fara nici un sfant de la Consiliul Judetean, altminteri raspunzator de soarta copiilor judetului, afectati de tot soiul de handicapuri.
Reprezentantii CJ prezenti la intalnirea organizata de Asociatia ProDemocratia au primit fara sa clipeasca reprosurile oengistilor. Au promis, in schimb, disponibilitate la dialog si colaborare pe viitor. Ar fi trist, insa, daca lucrurile ar ramane blocate in diagnosticul lui Grapa. Pentru ca frigida oengista tot ar mai invata sa se extazieze in fata cate unui program mai reusit ori a unui proiect mai bine scris. Dar impotentul CJ este sortit sa nu poata pune niciodata o relatie satisfacatoare pe (doua) picioare. Adica in pozitie erecta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.