Imigrantul, refugiatul și valiza (poveste mea adevarat!)

Imigrantul, refugiatul și valiza (poveste mea adevarat!)

2 749

Stimat  President neamtz Klaus! Mă numesc Shiao Tzu și sunt cetățian român de șapte ani, cred că tu simte și dupa scris, acesta e necaz al meu. Am plecat din Canton, care acum numești și Guangzhou, acum doișpe ani când am cunoscut pe Georgiana, cu care am căsătorit pentru cetetan roman și am mutat in Romania definitivat. Aici făcut un restaurant chinezesc “free delivery ” la Brăila, in județul Brăila. Foarte mult mi-ai plăcut mie să chemi județ la fel ca oraș. Buzău, județu Buzău, Galați, județ Galați, Bacău, județ Bacău, Suceava, județ Suceava, unde eu ai fost.
La noi, la chinezi, lipsa de imaginație la voi este foarte, foarte mult apreciat. In fine, eu faci zilnic la bucătărie mâncari chinezeasc la wok și Georgiana duci la client acasă cu motoreta pachețele de primavara și fried rice și crevete-shrimp, soy sos și moo-shoo pork și vacuța cu țelină, tot. Numai lobster nu duci, nu cumpără nimeni.

Care-i necaz atunci ?Aproapi de mine, la apartament vecin in bloc ai sosit de curând cu vapor un baiat sirian, Abu Wahib, care  refugiat de razboi, zici el. Ce refugiat poate sa fie așa gras, nu dau seama, că esti cât doi baiați chinezi bogați di gras. Și nici nu mănâncă porc, că esti musliman. Nici nu ai trecut o săptămână după ce ai agiuns Abu Wahib asta la Braila și ai și început cu shaorma să împrăștii usturoi peste tot oraș. Asta deranjezi pe mine  mai moale, dar alta deranjezi f. tare.SHORMA
Baiat gras  sirian refugiat esti foarte ironic, asta derangiezi. El dimineață iesi din casa cu doua valize și arată la mine cu zâmbet foarte sarcastic. Poate avem culturi foarte diferite noi popoarele român și chinez și nu toți lumea știe, dar la cultura chinez, când arați valizi la cineva este cumplit. Esti și un proverb chinezesc in Taiwan care spune așa:
Oricât de mare ajunge un om în viața, dupa moarte încape în doi valize!”
De aceia, orice chinez, chiar Jet Li sau Jackie Chan, când arați la el valize, tot tresare și sperii foarte tare. Bine, am încercat faci pace cu musliman. Am dat bani și am spus “ Mai, sirian gras, vinde la naiba kebap și shaorma di oaie cu cari otrăvești lumea dar lași și pe baiat chinez să vinzi caracatiți mici și wonton soup și să faci și el treaba lui ”. Am vrut să faci pace și mai mare, am zis că trimit la el pe Georgiana doo zili, sa ajuti, poate liniștește așa si afli ce invarteste….
Georgiana s-a jignit și ai supărat foarte tari, dar după aceea s-a liniștit, ai cerut la el tot 500 de euro !
Am zis bun, tot eu plătește și pe Georgiana, dar el nimic, ironie mai departe. Acum baiat sirian Abu Wahib, ai înscris la partidul UNPR a lui unul ce se strima cand vorbesti la tv., generalul Ismana. Că le mai trebuiea un membru ca să aibă doi arab și nu vroiai nimeni să înscrii. Esti nebun sirianul asta, vă spun, sa zica la general Isman!.SHORMA M
Când s-ai înscris la partid, i-ai dat șefii de la București lui cadou două valizi cu afish electoral, care sunt ca  doi bijuterii pe roți. Așa frumoase esti că deși mă cutremur de groaza când ma uit la ele, nu pot sa dezlipesc privirile de acolo. Toata familia mea, care afara de Georgiana mai suntem 18 rude, toți chinez , nu ieși din apartament de frica la valizile lui refugiat sirian. Și noaptea iese pe culoar de la bloc și plimba undiva valizile pe roți, iar noi stam la bucătărie și fumăm ca turcii și pierdem astfel și identitatea culturală chineză, care trebuie pastrat, cum scrie la Legea U.E. care este ceva bun.
Multumes fromos pentru cand ajuti tu Klaus, roman-neamtz, la mine Siao Tzu, roman-chinez!

P.S. Acum ce faceam ? Din cauza la refugiați sirieni, cetățenii români de origine chinez nu mai au loc în țara lor ? După ce ai învățat și cum îl chema pe calul lui Ștefan cel Mare și iapa lui Mihai Viteazul si cine facut Unire, ca să ai cetățenie ? De ce nu ai spus Uniunea Europeana că vrei refugiați, că din China se poți refugia cu vapor aici un milion de oameni pe saptamana, nu pe an ! Caci chinezi e viitor la Europ, nu baiat asta cu shaorma!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.