Iliescu si Basescu stiau de inchisorile CIA

Iliescu si Basescu stiau de inchisorile CIA

0 202Potrivit unei stiri bomba lansate de Ion Cristoiu la emisiunea “Sinteza Zilei“, pe postul de televiziune Antena 3, autoritatile romane stiau de existenta inchisorilor CIA.


Detinutii erau debarcati pe aeroportul Kogalniceanu din Constanta si erau apoi transportati la locurile de detentie. Secretul era bine pazit, fiind informati de aceste operatiuni doar Ion Iliescu, fost sef de stat, Traian Basescu dupa preluarea mandatului, Ioan Talpes, fost consilier prezidential, Ioan Mircea Pascu, fost ministru al Apararii? si cel care a facut transferul informatiei intre presedinti intre Sergiu Medar, pana nu demult consilier al presedintelui Basescu, in calitate de sef al Directiei de Informatii a Armatei, un organism nesubordonat Parlamentului.


Potrivit lui Cristoiu, nimeni altcineva nu avea cunostinta de inchisori, nici macar premierii.


Afirmatiile analistului se bazeaza, asa cum a precizat in emisiune, pe cel de-al doilea raport al Comisiei de ancheta conduse de Dick Marty a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, care, fata de primul document, face referire concreta la demnitarii implicatii. Raportul ar urma sa fie dat publicitatii in zilele urmatoare.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.