Iepurele si iedul concureaza mielul

Iepurele si iedul concureaza mielul

0 105

Carnea de iepure si ied este o alternativa tot mai ceruta la mielul traditional. Crescatorii au fost solicitati mai mult decat in alti ani, mai ales ca mieii intarzie sa apara in piete. Gurmanzii apreciaza carnea de ied si pe cea de iepure, mai gustoasa, mai hranitoare si mai slaba decat cea de porc, vita sau miel. Unii crescatori brasoveni nu au reusit sa onoreze nici jumatate din comenzile pe care le-au primit.
Ca sa evite indigestiile dupa masa de Pasti, tot mai multi brasoveni aleg in locul carnii de miel pe cea de iepure sau de ied. Contine mult mai putin colesterol si este mai gustoasa, spune consumatorii. Asa se face ca brasovenii i-au asaltat pe crescatori: unul din ei – Adrian Cofaru – are batatura gospodariei de la Dumbravita plina de iezi si miei.
Exemplarele pe care le avea pregatite pentru a le vinde de Paste nu acopera insa decat jumatate din cereri. Crescatorul promite ca anul viitor se va pregati cu mai multi iepuri si iezi, pe care se va stradui sa-i aduca la greutatea dorita pana de Pasti.
Nici pretul nu este cu mult mai mare decat cel pe care il cer ciobanii pe carnea de miel. Pretul unui kilogram de carne de iepure oscileaza intre 25 si 30 de lei in timp ce pentru ied, crescatorii nu cer mai mult de 25 de lei pe kilogram. Carnea de iepure are chiar si virturi terapeutice si este introdusa in dietele speciale ale pacientilor cu boli de inima, ale celor cu varste inaintate sau in dietele cu continut scazut de sodiu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.