Iarna in toata legea la final de martie in Brasov

Iarna in toata legea la final de martie in Brasov

0 89
Daca zapada a fost zgarcita, frigul a fost patrunzator si vremea a semanat cu o zi normala de iarna. Soferii brasoveni care nu si-au dat jos anvelopele de iarna se felicita ca nu s-au grabit. Desi legislatia rutiera nu prevede o data pana la care se circula cu pneuri de iarna, politistii ii pot amenda pe conducatorii auto care nu au masinile echipate corespunzator conditiile meteo.
Daca in unele orase ale tarii soferii si-au schimbat deja anvelopele, la Brasov nu s-au grabit sa o faca. Conducatorii auto s-au obisnuit deja ca vremea sa se schimbe de la o zi la alta in aceasta perioada. Nici politia nu recomanda dezechiparea masinii de dotarile de iarna, tocmai pentru a reduce riscul accidentelor.
Desi calendaristic este primavara, soferii nu vor fi iertati de politistii rutieri daca pleaca la drum cu masinile neechipate corespunzator conditiilor climatice, anunta la Brasov comisarul sef de politie Claudiu Tamarjan, seful Serviciului Rutier. In plus, in cazul in care conducatorul auto este implicat in evenimente rutiere din cauza neechiparii masinii, asiguratorii nu ii vor despagubi pe soferi pentru daunele provocate.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.