Ialomiţeanu spune că Braşovul atrage incomparabil mai puţine fonduri europene decât...

Ialomiţeanu spune că Braşovul atrage incomparabil mai puţine fonduri europene decât Cluj Napoca, Oradea, Alba Iulia, Timişoara, Iaşi!

1 148

Fostul ministru de finanţe, profesorul universitar Gheorghe Ialomiţeanu, actual candidat independent la Primăria Braşov, spune că,,  mulţi braşoveni sunt dezamăgiti ca Municipiul Braşov a rămas in urma multor orase din Romania din punct de vedere al implementarii de programe de investiţii cu impact major asupra vieţii de zi cu zi a locuitorilor. Motivul principal al acestei situaţii este că Primăria Municipiului Braşov atrage fonduri europene nerambursabile la un nivel foarte redus faţă de multe oraşe din România.

De exemplu Municipiul Braşov a estimat că va atrage fonduri europene până în 2023 de maxim 70 milioane euro. În schimb orasele Cluj Napoca, Oradea, Alba Iulia, Timişoara atrag fonduri europene în cuantum de 50-60 milioane euro în fiecare an.

Aşa se explică şi majorarea succesivă a impozitelor şi taxelor locale de către Primaria Municipiului Braşov comparativ cu alte oraşe din România. Ar fi bine ca reprezentanţii Primariei Municipiului Braşov să schimbe politica bugetară şi anume reducerea impozitelor şi taxelor locale şi acoperirea necesarului pentru investiţii din fonduri europene nerambursabile”.

Pentru mai multe detalii vedeţi emisiunea ,,O Tempora, o Mores” de la Gazeta Braşovului”, respectiv https://www.facebook.com/gazetabrasovului.

I.Rinder

COMENTARII

  1. Asta este. dacă nu avem infrastructură iar „premarele”semianalfabet este interesat doar de furtișaguri. Tâmpilițianu ce-a făcut pentru Brașov când a fost ministru de finanțe (ce glumă)?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.