Ialomițeanu îl întreabă pe Teodorovici de ce nu se ține de cuvânt...

Ialomițeanu îl întreabă pe Teodorovici de ce nu se ține de cuvânt față de autoritățile locale și cele din sănătate

1 122

Ca de la fost ministru de Finanțe, trecut acum în banca opoziției, la actual ministru de finanțe, Ialomițeanu a lansat public câteva întrebări ce țin de promisiuni neonorate de Teodorovici, dar și de modul în care se pot atrage mai multi bani la buget prin investiții ce să dezvolte creșterea economică.

,,Deși a aparut în spațiul public un document cu semnătura Ministrului de Finanțe, acesta neagă că a cerut tăierea cheltuielilor instituțiilor de la nivelul administratiei publice locale și din sănatate.
Totuși Eugen Teodorovici ar trebui să ne spună cum pot funcționa autoritățile locale și spitalele în condițiile în care în primele 4 luni din 2019 au primit mai putin cu un miliard de lei respectiv 1,6 miliarde lei față de prevederile bugetare?.
Aceste date apar în execuția bugetară publicată de Ministerul de Finanțe din care rezulta ca încasările din impozitul pe venit sunt mai mici cu 1 miliard de lei fața de anul precedent.

În cazul bugetului Fondului National Unic de asigurari sociale de sănătate încasările sunt mai mici acum cu 1,6 miliarde față de prognoză, deși a fost aprobat în Parlament fără deficit. 
Ministrul de Finanțe înainte de a cere instituțiilor publice încadrarea în prevederile bugetare sau tăierea unor cheltuieli, ar trebui să urmărească aplicarea măsurilor din programul de guvernare care generază mai mulți bani la buget.

De exemplu stimularea consumului pe baza producției și efectuarea de investiții cu impact major asupra creșterii economice si crearea de locuri de muncă bine plătite.
Mai mult ar trebui sa urmareasca si modul de îndeplinire al angajamentului luat de ANAF la începutul acestui an privind reducerea evaziunii cu 10 miliarde lei”. A declarat Ialomițeanu.

COMENTARII

  1. Dau o masa daca cineva spune public
    cine ii scrie „interventiile” lui Bula de Brasov

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.