Iadul pe DN1, Valea Prahovei – Brasov

Iadul pe DN1, Valea Prahovei – Brasov

0 56

Traficul a fost infernal, incepand de ieri, dinspre Bucuresti spre statiunile de pe Valea Prahovei si, in continuare, Predeal – Brasov.
Romanasii nostril mai cu stare, care au ales sa isi petreaca Revelionul la munte, au inceput sad ea navala spre staþiuni.
Astfel, de la iesirea din Sinaia si pana in Busteni, pe 14 kilometri cu sosea ingusta de parka ar fi o ulita de cetate medievala, se circula – mai bines pus, se astepta – in coloana, bara la bara.
Ieri, de pilda, de la intrarea in Comarnic se formase o coloana de aproximativ 4 kilometri, pentru ca acolo incepe afurisita portiune, tot ingusta, de la Posada.
Dar si in alte locuri se circula cu viteza redusa, de cel mult 30 de km/h, cum ar fi in zonele Barcanesti si Busteni.

Pentru evitarea aglomeratiei, conducatorii auto care vor sa ajunga la Brasov sau la Predeal sunt sfatuiti sa circule din Ploiesti pe DN 1A, prin Valenii de Munte, Cheia si Sacele.

De asemenea, cei care doresc sa mearga la Sinaia pot evita coloana de autovehicule formata la Comarnic daca utilizeaza ruta DN 7 Bucuresti – Baldana – DN 71 Baldana – Targoviste – Fieni – Sinaia.

Conducatorii auto care se indreapta catre zona Bran – Moieciu si care vor sa evite deplasarea pe DN 1 si DN 73 A li se recomanda sa urmeze traseul Autostrada Bucuresti-Pitesti – DN 73 Pitesti – Moieciu – Bran.

„Le recomandam conducatorilor auto sa respecte indicatiile agentilor de politie rutiera care actioneaza in zona trecerilor pentru pietoni si in principalele intersecþii. De asemenea, le adresam rugamintea de a nu folosi autoturismele daca se deplaseaza pe distante scurte, pe raza statiunilor montane”, se arata in comunicatul Infotrafic.
Si astazi se asteapta un traffic “incalcit” pe rutele amintite mai sus, pentru ca nu s-au terminat cu cei doritori de a petrece revelionul la munte, acestia sosind valuri, valuri prin statiuni, mai ceva ca lacustele.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.