Hristos impartasit copiilor – la Sambata de Sus, judetul Brasov

Hristos impartasit copiilor – la Sambata de Sus, judetul Brasov

0 176

Sambata de Sus, judetul Brasov, va fi gazda unui eveniment important organizat de Patriarhia Romana, impreuna cu Organizatia World Vision Romania, in perioada 1–3 septembrie 2009. Este vorba despre cel de-al doilea Congres National „Hristos Impartasit Copiilor”, la Manastirea Brancoveanu, din Sambata de Sus.
Evenimentul se desfasoara cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.
Peste 30 inspectori eparhiali – facilitatori si responsabili cu coordonarea acestui proiect national de cateheza pentru copii au confirmat participarea la congres, alaturi de reprezentanti si coordonatori nationali ai acestui proiect din Georgia, Armenia, ai Organizatiei World Vision International si ai Organizatiei World Vision Romania.
In cadrul congresului va fi prezentata o noua initiativa a Bisericii Ortodoxe Romane, desfasurata in parteneriat cu Fundatia World Vision Romania. Este vorba despre un proiect realizat cu fonduri structurale europene, care isi propune prevenirea si scaderea abandonului scolar in randul copiilor defavorizati din mediul rural si urban, precum si promovarea de sanse egale la educatie pentru toti copiii.
Proiectul „Hristos Impartasit Copiilor” (cunoscut in strainatate sub denumirea de „Youth Bible Curriculum”) reprezinta tema centrala a congresului cu acelasi nume si este un proiect de cateheza adresat celor 4 milioane de copii romani din tara si din strainatate, dupa cum se arataintr-un comunicat de presa postat pe site-ul Sectorului teologuc – educational al Patriarhiei.
Initiativa a fost lansata in anul 2006 in Romania si desfasurata de peste 13 ani in parteneriat cu Biserica Ortodoxa din sapte tari (in afara de Romania) – Albania, Armenia, Bosnia, Georgia, Egipt, Liban si Federatia Rusa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.