Hranitori pentru pasari salbatice la Brasov

Hranitori pentru pasari salbatice la Brasov

0 106

In Brasov s-au montat, in luna februarie, mai multe hranitori pentru pasari si douã panouri informative privind speciile de pasari care vin la hranitori si pe care le putem observa in oras.
Hranitorile sunt alimentate constant, mai ales cu seminte de floarea soarelui, in special iarna, avand scopul de a ajuta zburatoarele in perioadele mai grele din an.
Actiunea a fost organizata de Societatea Ornitologica Romana – Sucursala Brasov in cadrul actiunilor educative si de constientizare privind protectia pasarilor si a naturii, in colaborare cu Gradina Zoologica Brasov.
Amplasarea hranitorilor in incinta Zoo Brasov, a tinut cont de mai multe aspecte, cum ar fi:rolul educativ al unei gradini zoologice, precum si posibilitatea de intretinere, alimentare constanta si paza a lor.
Si alte hranitori functioneaza iarna, la sediul SOR si la membri organizatiei. In viitor se au in vedere colaborari asemanatoare cu gradinite si scoli din Brasov. Mai multe specii de pasari de talie mica, de pilda pitigoiul mare, pitigoiul albastru, pitigoiul sur, ticleanul, botgrosul etc, isi gasesc indestulare la aceste hranitori.

“Pentru cei care doresc sa hraneasca pasarile in timpul iernii, atragem atentia ca trebuie respectate mai multe reguli de baza. Astfel,:pasarile vor fi hranite cu seminte de floarea soarelui, la care se pot adauga seminte de canepa sau mei, dar nu cu paine sau alte produse de panificatie.
Hranitorile se vor amplasa in locuri frecventate de pasari si ferite de pisici; hranirea se va realiza zilnic in perioada de iarna, adica decembrie – martie; hranitorile se vor curata constant, ca si suprafetele adiacente.
Exista numeroase tipuri de hranitori, unele de gasit in comert la supermarketuri, altele care pot fi confectionate dupa modele prezentate pe internet. Detalii privind hranitorile si hrana pasarilor puteti gasi consultand site-ul organizatiei noastre www.sor.ro.
SOR – Sucursala Brasov invita pe toti iubitorii naturii, parinti si copii, sa viziteze hranitorile din Zoo Braºov, amplasate in zona lacului si sa afle mai multe despre pasarile orasului nostru prin intermediul panourilor expuse”, ne comunica reprezentantul SOR Brasov, conf. dr. ing. Dan Traian Ionescu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.