Hotii de la Codlea si Brasov

Hotii de la Codlea si Brasov

0 58

Dupa ce ca serele de la Codlea – altadata unele dintre cele mai importante si productive din tara, atat la legume, cat si la flori, fiind un mare exportator – au ajuns postrevolutionar in halul in care se prezinta astazi, datorita mai multor factori (prost management, dezinteres economic in favoarea umplerii rapide a unor buzunare si, nu in ultimul rand, amestecul politicului unde nu ii fierbe oala), nici ce a mai ramas nu este lasat in pace de catre hoti.
Astfel, la sfarsitul saptamanii trecute, doi indivizi au fost prinsi de politisti – acestia fiind alertati de un cetatean asupra faptului – carand o caruta plina cu panouri din profile metalice, componente ale constructiilor adapostind spatii de productie.
Este vorba de circa 20 astfel de panouri, demontarea acestora necesitand ore intregi, caci ele masoara 1,5 m x 1,5 m.
Hotii, prinsi cu mata in sac, si-au recunoscut fapta, urmand sa apara in fata instantei pentru nota de plata, caci daca ar fi reusit sa marunteasca panourile si sa le vanda la fier vechi, s-ar fi ales cu o suma frumusica.
Mai ramane insa de lamurit daca nu cumva paznicul de la poarta nu a fost complice la furt, caci o caruta plina cu fieraraie nu este chiar cantitatea neglijabila a unui ac in carul cu fan.
Tot in legatura cu florile, dar de data aceasta furate din parcuri, putem consemna retinerea a doi tineri, unul de 17, celalalt de 22 de ani, care culegeau de zor lalele din Parcul Trandafirilor din Brasov, acest sport fiind practicat inspre sfarsitul noptii, cand si cocosii sunt in pauza de cantat. Ace4sti iubitori de natura la vaze au fost sanctionati pentru inceput cu amenzi contraventionale de 1.500 lei, urmand ca, in urma cercetarilor intregii activitati infractionale, sa fie sau nu deferiti justitiei.
Oare de ce nu se apuca acesti oameni, tineri si in plenitudinea fortelor fizice, de o munca cinstita si care sa ofere un somn linistit, in loc sa umble noaptea la furat?
Sau, vazand ca unora le tine cu furturi de zeci de milioane, pot si ei ciordi de cativa lei pentru un sprit sanatos.
Pacat insa de varsta la care toti acestia din randurile prezentate mai sus s-au apucat de furat. Ce viitor mai pot avea ei?

Dan Bota.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.