Hotelul de Gheata Balea s-a ocupat

Hotelul de Gheata Balea s-a ocupat

0 165

Cu mai mult de trei luni de zile inainte sa fie construit, toate cele 16 locuri din singurul hotel de gheata din Romania, Ice Hotel de la Balea Lac (judetul Sibiu) au fost rezervate de turistii dornici de senzatii extreme si o experienta de neuitat, chiar daca nu se cunoaste deocamdata tariful pe noapte de cazare, a declarat, pentru AGERPRES, managerul hotelului, Leo Klingeis.
”Pentru noaptea de Revelion nu mai avem nicio camera disponibila in Ice Hotel Balea, deja au fost rezervate toate cele 16 locuri. Pentru noi nu este o surpriza, turistii s-au simtit bine si in alti ani si in plus este ceva inedit, care nu mai gasesti in alt loc din tara si foarte rar in Europa”, a spus Leo Klingeis.
Acesta a precizat ca mai exista locuri de cazare pentru aceasta iarna la Ice Hotel Balea, dar deocamdata nu se poate preciza exact de cand se vor incepe cazarile. Pentru ca in cazul acestui hotel inedit, totul depinde de vreme.
”Anul trecut a inceput sa ninga destul de tarziu la Balea si am fost nevoiti ca caram zapada de pe culmi pentru a o aduce la locul santierului. Daca va fi o iarna normala, speram ca in decembrie sa dam in folosinta pentru al patrulea an consecutiv Ice Hotel Balea”, a explicat Leo Klingeis.
In acest an, Ice Hotel Balea va avea tot 16 locuri de cazare, ceea ce inseamna 4 camere si 2 apartamente, un Ice Bar si un Ice Restaurant. Tarifele vor creste cu maxim 10 la suta, indiferent de costuri si asta pentru ca este criza, iar la Balea, in acest an au fost mai multi turisti, insa acestia au cheltuit mai putini bani, fata de anii anteriori.
Iarna trecuta, Ice Hotel Balea a fost construit cu tema Clasic. Camerele au fost denumite dupa cunoscuti compozitori de muzica clasica, iar in fiecare camera s-au putut asculta melodii din repertoriul acestora.

Ice Bar se va afla in incinta Hotelului de Gheata si va functiona incepand cu ora 9,00 pana la ora 24,00. In bar se pot servi cocktail-uri sofisticate, bauturi cu alcool si fara alcool, unele dintre ele se vor putea servi din celebrele pahare de gheata si bauturi calde.
Ice Restaurant va fi si el amenajat in interiorului Ice Hotel Balea. Anul trecut, a fost un meniu cu specific elvetian. Max Restaurant, un restaurant cu specific elvetian din Sibiu, va fi colaboratorul de anul acesta la Ice Restaurant.
Programul de functionare al Ice Hotel va fi de la 9,00 la 17,00.
Ice Hotel poate fi, de asemenea, vizitat, oaspetii putand servi un cocktail in celebrele pahare de gheata. Pretul unui bilet de intrare a fost in iarna 2008-2009, de opt lei pentru adulti si patru lei pentru copii; in intervalul 17,00 – 20,00 Ice Hotel va functiona ca restaurant. Cei care doresc sa serveasca cina vor fi intampinati cu un „welcome cocktail”, dupa care vor servi un meniu special, compus din sapte feluri de mancare, la care se vor servi vinurile corespunzatoare. Meniul a costat anul trecut 229 lei de persoana. De la 20,00 la 24,00 Ice Hotel se va transforma intr-un club de noapte. DJ renumiti vor asigura o ambianta muzicala de calitate si alaturi de diferiti barmani, pregatiti pentru a prepara cele mai sofisticate bauturi, vor „incalzi” atmosfera.

De la 24,00 la 8,00 Ice Hotel va functiona in regim hotelier. Cei care au rezervat camere in aceasta locatie isi vor gasi linistea si se vor putea odihni „la rece”. Pentru o noapte de cazare la Ice Hotel, pretul a fost anul trecut de 99 lei/persoana. Pentru a te caza in Ice Hotel Balea este nevoie de o declaratie pe propria raspundere, un sac de dormit si mult curaj, pentru ca temperatura nu depaseste inauntru cateva grade peste zero.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.