Hotel FM s-a calificat in finala Eurovision

Hotel FM s-a calificat in finala Eurovision

0 99

Formatia Hotel FM, care reprezinta Romania la Eurovision 2011, s-a calificat cu piesa ‘Change’ in marea finala a competitiei, dupa ce joi seara a concurat in a cea de-a doua semifinala organizata la Arena din Dusseldorf.
In faza finala a Eurovision s-au calificat:
• Estonia- Getter Jaani cu melodia ‘Rockeffeller Street’,
• Moldova – So lucky, Irlandei – Jedward cu ‘Lipstick’,
• Bosnia si Hertegovinei – Dino Merin cu melodia ‘Love In Rewind’,
• Danemarca- A Friend In London cu ‘New Tomorow’,
• Austria – Nadine Beiler cu ‘The Secret Is Love’,
• Ucraina – Mika Newton cu ‘Angel’,
• Slovenia – Maja Keuc cu ‘No One’,
• Suedia – Eric Saade cu ‘Popular’.
In schimb, concurentii din Israel, Olanda, Belgia, Slovacia, Cipru, Bulgaria, Macedonia, Belarus si Letonia nu au reusit sa obtina suficiente voturi din partea publicului si a juriului pentru a trece de aceasta semifinala.

Cea de-a doua semifinala a Eurovision, prezentata de Anke Engelke, Judith Rakers, Stefan Raab, a fost mult mai spectaculoasa decat prima in contextul in care a cuprins evolutiile unor fosti concurenti, precum Dana International – castigatoare in 1998, dar si pe cea a favoritilor la titlu- irlandezii Jedward. In plus, costumele artistilor au fost extravagante si au mers de la retro la eroi spatiali. Semifinala a fost animata si de momentul de brake dance sustinut pe muzica clasica de trupa berlineza The Flying Steps, desemnata de patru ori campioana mondiala la acest stil de dans.

Cei trei membri ai Hotel FM au fost sustinuti din sala de familia lui David Bryan si o prietena a acestuia, care inainte de concurs au impartit stegulete ale Romaniei in centrul de presa.

Cei zece finalisti au fost alesi pe baza votului juriilor, dar si a televotingului. Pe langa tarile participante la aceasta semifinala drept de vot au avut si Italia, Germania si Franta.

Primii finalisti ai Eurovision au fost desemnati marti seara. Astfel, Serbia, Lituania, Grecia, Azerbaidjan, Georgia, Elvetia, Ungaria, Finlanda, Rusia si Islanda au obtinut punctajul necesar accederii in marea finala.

Conform regulamentului, cate zece tari din cele doua semifinale au mers, alaturi de Germania, Italia, Franta, Marea Britanie si Spania, in calitate de tari organizatoare, in faza finala a competitiei, care va avea loc sambata, la Dusseldorf.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.