Hocheistii tricolorii au rezistat aproape o ora in fata Cehiei

Hocheistii tricolorii au rezistat aproape o ora in fata Cehiei

0 97
50 de minute din cele 60 ale meciului cu Cehia s-au tinut tricolorii de mult mai valorosii lor adversari. Oricine ar fi spus inaintea FOTE ca Romania va avea la jumatatea ultimei reprize doar doua goluri de recuperat in fata Cehiei, ar fi fost considerat mult prea optimist.
Cu toate acestea, apararea Romaniei si interventiile incredibile ale lui Attila Adorjan, plus golul reusit de Iszkay in debutul reprizei a treia au facut ce una din marile puteri ale hocheiului mondial sa tremure in fata tricolorilor si sa se bucure pentru fiecare gol marcat.
Romania s-a aparat foarte bine in prima repriza si a primit un singur gol, in inferioritate, cu numai 2 minute inainte de pauza. In partea secunda cehii au mai marcat o data in superioritate, de aceasta data ca baietii nostri erau cu doi oameni in minus pe gheata.
A urmat o greseala incredibila in preajma portii noastre si Cehia a intrat cu 3-0 pentru ultima data la cabine. Iszkay a declansat nebunia in tribune in debutul reprizei a treia, cand a reusit sa fructifice un contraatac rapid.
Gazdele ar fi putut sa se apropie la un singur gol, insa nu au reusit sa transforme in gol presiunea pusa pe apararea ceha. A venit insa jumatatea a doua a reprizei, in care cehii au punctat de 4 ori si au reusit sa castige cu 7-1. In primul meci al zilei de miercuri, Rusia a invins Letonia cu 3-2, insa invingatorii nu au fortat si s-au multumit cu o victorie la limita, care le-a adus o calificare in finala.
Rusii au deschis in minutul 2, insa pana la pauza letonii au intors rezultatul. Rusii au marcat de doua ori in repriza secunda si, cum in ultima parte nu s-a mai inscris, partida s-a incheiat cu victoria rusilor, care vor juca finala cu Finlanda. Cehia si Elvetia vor evolua in partida pentru medalia de bronz, in timp ce Romania si Letonia vor juca pentru locurile 5-6.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.