Heineken preia Bere Mures

Heineken preia Bere Mures

0 66

Se pare ca piata din tara noastra devine tot mai atractiva pentru marile brand-uri mondiale. Cauzele ar putea fi mai multe: mana de lucru ieftina, facilitatile nenumarate oferite de statul roman sau constiinciozitatea de care dau dovada muncitorii locali. Care dintre acesta ar fi motivul nu conteaza, important este ca Romania este o piata atractiva pentru firmele straine.
Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Bere Mures de catre compania Brau Union AG Austria, parte a grupului olandez Heineken. In Romania, Heineken are patru fabrici de bere, la Constanta, Miercurea Ciuc, Hateg si Craiova. Firma Bere Mures, infiintata in 1992, a inregistrat anul trecut un volum al vanzarilor de 1,2 milioane de hectolitri si are o capacitate de productie de 1,6 milioane de hectolitri.
„Autoritatea de concurenta a analizat operatiunea de concentrare economica prin prisma cotelor de piata a societatilor implicate si a concurentilor, a lipsei bariererelor la intrarea pe piata, a evolutiei pietei berii si a investitiilor in cresterea capacitatilor de productie realizate de concurenti. Astfel, Consiliul Concurentei a constatat ca efectele acestei concentrari economice asupra mediului concurential nu sunt semnificative si aceasta operatiunea nu conduce la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata romsneascs a berii”, se arata in comunicatul emis de Consiliului Concurentei.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.