Handbal : România a învins Polonia, cu 28-24, în meciul doi disputat...

Handbal : România a învins Polonia, cu 28-24, în meciul doi disputat la Euro 2020

0 57

 A sosit prima victorie la Campionatul European de handbal feminin, din Danemarca : 28-24, cu Polonia. În urma acestui rezultat și-a asigurat prezența în grupa principală a Campionatului European, indiferent de rezultatele care se vor mai consemna în Grupa D, la Kolding. Luni, de la ora 21:30, tricolorele vor înfrunta Norvegia într-o partodă care poate să-i aducă mai mult decât o prezență între cele mai bune 12 naționale ale Europei.

România nu a câștigat la pas meciul cu polonezele, a suferit mai bine de 40 de minute, însă spre final, s-a descătușat și a obținut o victorie foarte importantă.

În prima parte, tricolorele au fost destul de crispate. Atacul nu a avut coerență, chiar liderul Cristina Neagu nu și-a putut face jocul, dar de această dată au fost probleme și în apărare, astfel că, înainte de pauză, Polonia a luat un avans de cinci goluri, 15-10. Selecționata lui Bogdan Burcea a trăit periculos, dar a realizat la timp consecințele. Imediat după pauză, antrenorul a făcut schimbări în apărare, acolo unde echipa noastră a suferit în prima repriză. Anca Polocoșer și Laura Popa au venit cu un plus de agresivitate și disponibilitate la efort alături de Lorena Ostase și Cristina Laslo. S-au redus spațiile pentru Polonia, dar și în atac, România a fost altă echipă. Cristina Neagu a punctat în câteva momente importante, dar marele plus l-a adus Cristina Laslo. Astfel, România a avut posibilitatea să revină la timp, iar după ce a egalat în minutul 45 la scorul 18-18, a preluat conducerea pentru prima dată în minutul 48, la 19-18. De aici, tricolorele au căpătat moral, în timp ce adversarele au fost în cădere liberă.

O singură reacție a mai avut Polonia, când a egalat la 21-21, dar finalul i-a aparținut Lorenei Ostase care s-a dezlănțuit și a marcat gol după gol. Prima victorie pentru România, la Euro 2020: scor 28-24.

În primul meci, echipa noastră pierduse în fața Germaniei (19-22). La aceste meciuri, echipa noastră a fost lipsită de aportul jucătoarelor Pintea și Moisă, ambele infectate cu Covid 19.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.