Handbal : Corona va începe pregătirile în 4 iulie

Handbal : Corona va începe pregătirile în 4 iulie

0 389

Echipa de handbal Corona Braşov se va reuni luni, 4 iulie, aceasta fiind prima întîlnire a jucătoarelor după vacanţa de vară. Noul staff tehnic al echipei, format din antrenorii Mariana Tîrcă şi Dumitru Berbece au stabilit şi programul de pregătire, în vederea viitorului sezon al Ligii Naționale. Astfel, din 4 iulie şi până în 18 iulie, când cei doi tehnicieni au programat un cantonament la Cheile Grădiştei, jucătoarele vor avea un program de readaptare la efortul fizic, precum şi câteva teste fizice care să arate nivelul echipei din punct de vedere fizic. ,,În linii mari ştim deja programul echipei şi cam cum va fi vara pentru Corona. La început fetele vor avea un program de readaptare a organismului la efort, iar înainte de cantonament vor da nişte teste fizice pentru a şti clar la ce nivel se află şi pentru a se face un program cât mai eficient de antrenamente în cantonament. După ce ajungem cu pregătirea fizică la un nivel optim, vom începe antrenamentele cu mingea, precum şi meciurile amicale. Aceste partide sunt extrem de importante în perioada de vară, pentru că ne arată clar ce mai trebuie lucrat până la startul sezonului. Pe lângă jocurile de pregătire pe care le vom juca fie acasă, fie în deplasare, vom participa şi la un turneu de pregătire alături de mai multe echipe, cel mai probabil la Roman. De asemenea, pe finalul lunii august, vrem să organizăm la Braşov un turneu amical. Cu siguranţă vom face tot ce ţine de noi pentru ca la startul sezonului să fim la nivelul la care ne dorim, din toate punctele de vedere”, a spus antrenoarea Mariana Tîrcă.

Viitorul sezon va începe în luna septembrie, datorită participării echipei naționale la Jocurile Olimpice

Antrenoarea principală a Coronei este de părere că faptul că noul sezon, care va debuta în luna septembrie, dată fiind participarea echipei României la Jocurile Olimpice, se va disputa după acelaşi sistem tur şi retur este un lucru bun având în vedere că pentru multe dintre jucătoare, vara va avea un program foarte încărcat. „Consider că este cea mai bună decizie care putea fi luată după un an cu Olimpiadă. Va fi un sezon foarte greu, mai ales pentru echipele care sunt angrenate în cupele europene, astfel că este mult mai bine să se joace doar tur şi retur. De asemenea, faptul că sezonul începe pe 11 septembrie este un lucru pozitiv, mai ales pentru jucătoarele de la naţională, care fără doar şi poate vor avea o vară plină de antrenamente şi de meciuri extrem de grele şi de importante pentru România”.

În perioada 20-21 august Corona a fost invitată la un turneu amical la Roman, acolo unde vor participa HCM Roman, CSM Ploieşti şi CSM Unirea Slobozia. În week-end-ul următor, gruparea braşoveană îşi doreşte organizarea unei competiţii amicale la Braşov.

Liga Naţională de handbal va începe în data de 11 septembrie. Din cauza Campionatului European de handbal feminin care se va disputa în luna decembrie, Liga Naţională va fi întreruptă, astfel că ultimele două etape ale turului se vor disputa la începutul lunii ianuarie. Returul se va disputa în perioada 19 ianuarie – 30 aprilie.

Dorin Dușa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.