Hainele batranetii – intamplare pe strada Crisana

Hainele batranetii – intamplare pe strada Crisana

0 84


Sunt carpite si, pe ici, pe colo, rupte,. Si triste, cand stau singure, pe un umeras improvizat, in sifonierul vietii.


O dovada in acest sens este intamplarea petrecuta ieri pe strada Crisana, in apropierea Companiei Apa.


Doamna Boghean Maria, o femeie vaduva de 20 de ani si cu copiii plecati prin cele patru zari, ajunsa la varsta senectutii, spre 80 de ani, a cazut in propriul apartament, aflat la un etaj superior al blocului. Nu au mai tinut-o puterile si inima ei este obosita.


A inceput sa geama si sa strige, cu cele cateva puteri pe care le mai avea. Norocul ei a fost ca au auzit-o vecinii, care insa nu au putut intra, deoarece usa era, normal, incuiata pe dinauntru.


Vecinii au alertat, la 112, pe cei necesari si in drept sa intervina. Astfel au sosit un echipaj al Salvarii, unul al Politiei sectiei III si unul al Pompierilor. Acestia din urma au ajuns, cu scara, la respectivul apartament, in care au patruns prin spargerea unui geam, si deschizand drum asistentei medicale.


Batrana a fost dusa la spital pentru ingrijirile de specialitate. In urma ei a ramas un apartament pustiit de stropul de suflet care-i mai dadea viata.


Chiar si pe drumul spre masina Salvarii batrana implora, cu minime puteri, pe cei din jur sa-i cheme copiii imprastiati in lumea larga.


Acest caz nu este singular. Sunt multi batrani singuri de care nimanui nu-i mai pasa. Oameni care, pe de o parte nu vor sa-si paraseasca locul in care au trait o viata, pe de alta parte – si acesta este lucrul cel grav – sunt uitati ca un gunoi intr-un colt al societatii.


Pentru ei de ce nu se gasesc acei cativa banuti – din cei cu care isi umfla unii buzunarele, pe baze legale – care sa le ofere o minima asistenta sociala? Si nu neaparat in camine de batrani, ci chiar la domiciliul lor, prin societati sau asociatii care sa coordoneze asemenea asistenti sociali.


Si de ce nu s-ar incepe la Brasov cu asemenea actiuni? Autoritatile locale ar trebui sa-si dea mana, lasand la o parte certurile politice, si sa contribuie cu tot ce trebuie la infiintarea unor asemenea organizatii.


?


Dan Bota ????

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.