Haiducii lui 7 vaci grase

Haiducii lui 7 vaci grase

0 189

Haiducii fiscali ai lui Boc au incalecat pe cele 7 vaci grase, devenite supraponderale sub guvernarea de crestere economica a Guvernului Tariceanu, si bantuie codrii sociali ai patriei. De fapt, haiduci nu mai sunt de mult, de cand au renuntat sa mai atina calea doar pensionarilor de lux si trantorilor din agentiile guvernamentale. Zapciii lui Boc si Pogea jecmanesc in dreapta si-n stanga, fara sa mai tina cont de grosimea tescherelei. Un singur gand au in minte (asta daca chiar au vreuna): sa vada redus statul de plata al salariilor si pensiilor pe care trebuie sa le asigure prin lege.
Asa se face ca, pana la anul, 150.000 de bugetari se vor trezi fara locurile de munca. Nici cei ramasi in sistem n-o vor duce mai bine: toti vor fi obligati ca pana la finele lui 2009, ca-si ia concediu fara plata macar o luna. De salariatii din sistemul privat nici n-a mai fost nevoie sa se ocupe cineva: a avut grija criza sa rareasca statele de plata si sa-i constranga pe patronii inca ramasi activi sa functioneze la limita de avarie.
La taierile in carne vie pe care le opereaza felcerii lui Boc, deghizati in ministri, ai putea crede ca sacrificiile merita si ca, in felul asta, banii sunt dramuiti pentru a tine sistemul in picioare. Datele acordului cu FMI, pe care pesedistii din Guvern au propus sa-l indulceasca in varianta pentru populatie, spun insa altceva. Purcoiul de bani – 1,9 miliarde de euro – negociat de parca ar aduce salvarea definitiva a patriei, ajunge doar pentru plata pe o luna a salariilor si pensiilor din Romania! O luna! 30 de zile!
Te-ntrebi daca n-am gresit cerand prea putin Bancii Mondiale sau daca inconstienta imprumutarii n-ar trebui curmata inainte de a ne indatora pe veci si de a ne pecetlui soarta de datori vesnici. Zbirii de la FMI, care-si atrag pe nedrept ura statelor pe care le imprumuta doar pentru ca nu le lasa sa se prabuseasca in abisul cheltuirii inconstiente, au fost chiar de acord cu deturnarea acestei a doua transe. Colectorii lui Pogea si-au vadit din nou haiducia si au asteptat transportul cu bani in drumul spre Banca Nationala, au schimbat indicatoarele si l-au indreptat spre vistieria statului. Cica pentru acoperirea deficitului bugetar.
Cum dracu’ i-au convins guvernantii pe baietii scrobiti de la FMI, priceputi doar la calarit grafice si bilanturi, sa joace in montajul asta de haiducie asistata?
Eu tot mai sper ca, prin toamna, la o ora de audienta maxima pe televiziunea nationala, sa apara Florin Piersic la televizor, tinandu-l pe Boc pe-un umar, si sa dezvaluie ca tot ce se-ntampla sunt doar filmarile la ultimele aventuri ale lui Margelatu, coproductie Guvernul cinefil al Romaniei si FMI Pictures.
Tare mi-e insa ca ciocoflenderii de contribuabili n-or sa auda niciodata anuntul asta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.