„Hai să scoatem în afara legii aşa-zisul Ţinut Secuiesc…”

„Hai să scoatem în afara legii aşa-zisul Ţinut Secuiesc…”

0 203

Romanul George Simion a fost citat la CNCD după ce o fundaţie maghiară sovină l-a reclamat aiurea pentru „incitare la ură”.
Fostul candidat independent la europarlamentare, este acuzat că a postat pe reţeaua sa de socializare, în calitatea sa de candidat, o campanie video intitulată: „Hai să scoatem în afara legii aşa-zisul Ţinut Secuiesc”, având ca subtitlu: „Eşti împotriva aşa-zisului ţinut secuiesc?” – prin care, potrivit Fundaţiei Mikó Imre, reprezentată de Zsigmond József, George Simion şi-ar fi „distribuit gândurile discriminatorii contra comunităţii maghiare”.

George Simion, care de fapt a redat realitatea că Ţinutul Secuiesc nu există administrativ decât în mintea unor extremişti maghiarisubliniază caracterul ilar al citaţiei, mai ales din ultimul paragraf: „Scrierea Ţinutului  Secuiesc cu litera iniţială mică dă dovadă despre tristul adevăr, că domnul  Simion nu respectă regiunea amintită şi nici pe cei care locuiesc în acea regiune, discriminând locuitorii pe bază de naţionalitate”. 

Acesta, George Simion, a conchis, vizavi de această citare: Cum am zis şi în filmuleţul din campanie şi voi spune toată viaţa: ŢINUTUL SECUIESC NU EXISTĂ!   
Voi apăra pe 18 iulie, deşi nu cred că e nevoie de altă apărare decât realitatea

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.