Hai mandro cu mine-n deal, la vot uninominal!

Hai mandro cu mine-n deal, la vot uninominal!

0 129

Cum Basescu iese mai intotdeauna deasupra, din toate scandalurile ce au condimentat festinul politicianist bogat in rahat, am ramas cu referendumul pentru uninominal.


Cerut de Presedinte in Parlament, votul de unul singur a devenit principalul deziderat politic al romanilor. Ideea in sine e frumoasa: poporul (ah, cate se intampla in numele si de dragul acestui cuvant) sa nu mai aleaga liste de partid ci numai pe acei oameni care si-au dovedit capacitatea de a realiza ceva, care muncesc …cu abnegatie si elan patriotic, pentru propasirea neamului romanesc. Parca asa era! Am uitat!


Dar cum ne dam seama cine-si zdrobeste oasele de dragul natiunii si cine nu? De regula, cineva de-acolo de sus, care evident, ne iubeste, lanseaza o idee, presa o reia, o soptesc la colt de strada Morometii contemporani abonati la ziar si gata-i candidatul! Hai sa luam un exemplu: Teodor Stolojan. Intr-o perioada de criza politica, cand pentru a –l salva pe Iliescu de furia celor care nu doreau sa-si vanda tara, dar incepusera sa-si vanda nadragii de pe ei ca sa aiba ce manca, trebuia inventat ceva, a fost inventat tehnocratul serios, modest, harnic, pe care politica nu-l interesa asa cum nici pe noi nu ne intereseaza cine-i seful Bancii Nationale din Mozambic. Si, fiindca toate acestea trebuiau sa poarte un nume li s-a spus Teodor Stolojan. Sustinut de cei ce se fereau sa sustina FSN-ul pentru a nu fi etichetati drept comunisti, sau suparati deja ca FSN nu este destul de “rosu” sau insuficient de motivati sa devina taranisti (si cand te gandesti ca pe vremea aia pentru PNTCD se carau bani de-afara cu valizele, de pana si securistul Doru Braia s-a lipit de Piata Universitatii!), Stolojan a prins repede si a devenit un brand.


Nu auzeam altceva decat ce baiat serios e Stolojan, ce baiat muncitor e Stolojan, ce lipsit de interes e Stolojan! ?S-a fabulat enorm pe seama lui, doar ca nu s-a spus despre el ca a masurat distanta dintre Pamant si Luna in spaghetti, precum eroina din “Sunt timid, dar ma tratez”. N-am auzit insa pe nimeni dand un exemplu concret de lucru bun facut de Stolojan. Cum a sesizat cetateanul Acatrinei imbunatatirile nivelului personal de trai? A pus apa la muscate mai fara grija listei de intretinere? Chiar, asta ar trebui sa faca institutele de sondare a opiniei publice, sa intrebe lumea cum s-a reflectat guvernarea Stolojan, sau Nastase, sau Tariceanu in nivelul de trai si sa enumere cateva din maretele realizari. Eu una as pune liniute la aceste intrebari. Si sa nu-mi vorbiti de macrostabilizare, chiar ma lasa rece!


Revenind la uninominal, sunt sceptica in a crede ca vor iesi la suprafata ca untdelemnul? gospodarii cu spirit civic, frumosi, destepti si harnici! Ma tem ca vor fi inventati “tehnocrati”, care desi au dosare, desi s-au jucat cu conturile lui Ceausescu, desi sunt implicati in afaceri cu case? evacuate pentru datorii inchipuite, vor face figura de baieti competenti si vom ramane pe managementul lor in lenjerie intima (second-hand, ca aia noua e scumpa!)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.