Guvernul va finanta construirea Catedralei Mantuirii Neamului

Guvernul va finanta construirea Catedralei Mantuirii Neamului

0 59

In prima sedinta de plen din aceasta sesiune senatorii au facut o mare supriza Bisericii Ortodoxe Romane dispunand un sprijin substantial pentru realizarea Catedrala Mantuirii Neamului. Astfel s-a hotarat ca Guvernul sa asigure jumatate din fondurile destinate construirii ansamblului arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului, urmand ca Patriarhia Romana sa asigure finantarea pentru restul valorii. Este de retinut faptul ca unul din amendamente votate de senatori ?prevede ca Guvernul sa acorde transe anuale de bani, fiin fixat si un termen final pentru realizare lucrarilor – anul 2011.


Este cunoscut faptul ca lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului, obiectiv de importanta nationala la mai bine de doi ani de la aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 19/2005, nu au inceput inca tocmai datorita lipsei fondurilor.


Pe langa lipsa banilor terenurile alocate de municipalitatea Bucurestilor au un statut juridic grevat de 34 de cereri de restituire.


Votul acordat proiectului a fost covarsitor majoritar „pentru”, fapt apreciat de presedinta de sedinta, senatorul Norica Nicolai, drept un gest in memoria Patriarhului Teoctist.


?


Iza M.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.