Guvernul Tariceanu trebuie sa plece mai departe

Guvernul Tariceanu trebuie sa plece mai departe

0 185

Asa cum insisi initiatorii sai se asteptau, motiunea de cenzura initiata de PD impotriva Cabinetului Tariceanu 2, pe care il sfatuiau din nou sa plece, a cazut in Parlament. Cunoasteti deja scorurile, ca sa mai insistam asupra distributiei antipatiei pediste in Legislativ. Matematica seaca a socotirii bilelor a invins lectia de fantezie libera si visare cu ochii deschisi la care se deda partidul condus de presedintele Basescu, prin mandatarul sau Boc.


Ce alta soarta ar fi putut avea un demers in care n-au crezut de la bun inceput nici macar initiatorii sai, inca din faza strangerii de semnaturi pentru debarcarea versiunii mai proaste a Guvernului? Camerele de luat vederi plasate in Parlament au surprins un demnitar pedist motaind chiar in timp ce se dadea citire textului stufos al motiunii, si un Emil Boc care a iesit din sala inainte de numaratoare. Foarte interesant ar fi fost ca televiziunile sa fi prezentat in paralel, chiar inaintea votului, declaratii ale liderilor PD din momentul anuntarii intentiei de a colecta iscalituri impotriva Cabinetului Tariceanu si cel al asteptarii febrile a rezultatului de ieri. Telespectatorul ar fi descoperit lejeritatea neglijenta afisata atunci de pedisti fata de subtirimea textului pe care il produsesera intru debarcarea dusmanului oligarh. Chestionati la ora aceea asupra incropelii sentimentale la care se dadusera, Boc&comp. declarau cu detasare ca redactasera materialul din poignet, ca la tenis, mascandu-si incompetenta si lipsa de argumente sub un deux-pieces de nonsalanta si dezinteres trucat.


Chiar si fara colajul televizat de care vorbeam, este clar ca, surmenati la vremea aceea de negocierile si consultarile ce urmau, PD-istii nu lasau motiunii mai mult decat sansa unui subterfugiu menit sa-i dea presedintelui Basescu timp pentru trocuri politice, imbieri mieroase si amenintari voalate. Asa se face ca Tariceanu isi vede colectia de clienti unsi in functii de ministri confirmata de lipsa de vigoare si de chef a contestatarilor. Motiunea „Cabinetul Tariceanu trebuie sa plece” si incapatanarea ciocoiasca a liberalilor de a se tine de scaunele ministeriale botezata „Calin merge mai departe” a nascut un hibrid politic, comic si grotesc in acelasi timp, directionat gresit: „Guvernul Tariceanu trebuie sa plece mai departe”. Unde, e destul de hazardat de spus. Pentru ca junele ministru al Justitiei si incompetentul sau coleg de la Invatamant par sa fi atins, dupa numai doua luni de activitate, limita permisa a gafei si abuzului.


Nu va lasati derutati de debitul oral al maruntelului Boc declansat automat imediat dupa trantirea motiunii la vot. Treaba lui acum este sa abata atentia de la infrangere catre alte subiecte de can-can, foarte in specificul PD. Ca sa-si contorizeze intr-un fel esecul la rubrica „reusite”, lui Boc i se pare, bunaoara, ca motiunea a tras, in caderea ei, valul de pe pactul secret incheiat de PNL si PSD pentru guvernarea din penumbra a tarii. Desi asta este exclusiv domeniul duduii Udrea, Boc vrea cu disperare sa gaseasca dovada palpabila a acordului incheiat de cei doi dusmani. Asta-i problema in PD; nimeni nu se-ocupa de ceea ce stie sa faca mai bine, toti se exerseaza in terenul altuia. Pai, a dibuit madam Elena un minuscul biletel in arhiva de la Cotroceni. N-o sa gaseasca ditamai contractul de vanzare-cumparare a Guvernului intre penelisti si pesedisti? Mai ales ca, din neglijenta, sforarul suprem de la PSD, guzganul rozaliu Hrebenciuc, uita deunazi neglijent in Parlament o anexa mazgalita de pixul sau de creionat guverne.


In fine, bine ca s-a pastrat macar dimensiunea biblica a motiunii. Chiar daca imaginea nu se potriveste perfect cu cea din Vechiul Testament, apele s-au despartit prin efortul lui Boc. Cum pana si lui Tariceanu i se pare ca „Basescu se crede Dumnezeu”, rezulta ca Moise si Doamne-doamne tocmai s-au preumblat prin Parlament. La nici trei zile de cand doi ingeri trimisi de Sus au vizionat pe un bulevard din Bucuresti parada homosexualilor. E clar: ?Dumnezeu sta cu ochii pe noi. Asta o fi de bine?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.