Guvernul l-a lasat pe Scripcaru fara patinoar in Poiana

Guvernul l-a lasat pe Scripcaru fara patinoar in Poiana

0 137
Guvernul a decis sa retraga Primariei Brasov terenul atribuit anterior de catre Guvernul Boc pentru constructia unui patinoar, motivand ca autoritatea locala nu a intreprins nicio masura de realizare a investitiei, din moment ce avea aceasta obligatie. 
"Revenirea de drept" a terenului din administrarea Consiliului Local al Municipiului Brasov in cea a Ministerului Educatiei a fost decisa in sedinta de miercuri a Executivului.   
In luna februarie a acestui an, Guvernul Boc a avizat trecerea unui teren apartinand Complexului Sportiv National "Poiana Brasov", administrat de catre Ministerul Educatiei, la Consiliul Local al Municipiului Brasov.
Conform actului normativ aprobat atunci, Consiliul Local avea "obligatia de a mentine destinatia imobilului preluat si de a depune diligentele pentru dezvoltarea infrastructurii prin realizarea constructiei "Patinoar artificial" si a celor necesare functionãrii acestuia pentru desfãsurarea competitiilor sportive. "Ministerul Educatiei va verifica si va controla periodic, prin Autoritatea Nationalã pentru Sport si Tineret, modul de folosire al imobilului transmis Consiliului Local al Municipiului Brasov, in conformitate cu destinatia acestuia. In situatia in care in urma controlului se constatã cã imobilul transmis nu este folosit in conformitate cu destinatia acestuia, imobilul respectiv revine de drept in domeniul public al statului", este precizat in acel act normativ.
Ulterior, in luna martie, urmatorul Guvern, condus de Mihai Razvan Ungureanu, a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului de constructie a unui patinoar artificial la complexul sportiv national Poiana Brasov, stabilind ca suma investitiei se va ridica la 34,4 milioane lei, acoperita de la bugetul de stat si alte surse de finantare.
Asta in masura in care guvernele Boc si Ungureanu taiau salarii si blocau locuri de munca. Bineinteles, ca simultan cu inchiderea spitalelor si reducerea bugetelor scolilor, in opinia lui Scripcaru era strict necesar la Brasov inca un patinoar artificial cu o suprafata construita desfasurata de 5.300 metri patrati, ce era gandit ca o sala polivalenta in care sa se poata desfasura orice sport indoor, cu o capacitate de circa o mie de spectatori.
 
Iulian Rinder
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.