Guvernul izgoneste Iepurasul din cancelarii

Guvernul izgoneste Iepurasul din cancelarii

0 56

Ca sa contreze acuzele de furnizori de pomeni electorale care li se aduc de catre adversari, guvernantii fac exces de zel. Aprobata in urma cu cateva zile, Ordonanta de urgenta 37/2008, interzice acordarea bonurilor de sarbatori pentru bugetari. O decizie lejer stupida, pentru ca o parte dintre acestea fusesera deja acordate de catre municipalitati, din fondurile locale. Eroarea de logica a Guvernului este speculata de catre edilii oraselor ale caror bugete sunt ceva mai generoase, printre care si Brasovul. Un bun prilej pentru Scripcaru de a poza in aparatorul tagmei profesorilor si a de muta conflictul surd cu autoritatile centrale in faza contestarilor si a razvratirii fatise impotriva dispozitiilor date de Cabinetul Tariceanu.
La Brasov, cea mai mare parte dintre profesori si-au primit deja tichetele de Pasti. Decizia guvernamentala ii lasa pe cei care nu intrasera in posesia lor cu mielul nemestecat si cu senzatia ca au l-au tinut pentru o clipa pe iepuras de urechi, inainte s-o zbugheasca pe imas. Ca sa atenueze din dezamagirea cadrelor didactice, municipalitatea brasoveana analizeaza consecintele refuzului de a aplica la Brasov ordonanta guvernamentala de interzice a acordarii tichetelor-cadou catre institutiile de invatamant. Cu atat mai mult ca cat profesorii de religie catolica s-au bucurat de bonurile de Pasti, iar colegii lor ortodocsi risca sa aiba sarbatori pascale mai sarace.
Ca sa nu ramana descoperit in protestul sau antiguvernamental, primarul Scripcaru le.a ordonat edililor democrat-liberali din judet dar ii indeamna si pe sindicalistii din invatamant sa-si declare dezacordul cu ordonanta discriminatorie a Guvernului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.