Guvernul incearca din rasputeri sa impiedice majorarea salariilor profesorilor

Guvernul incearca din rasputeri sa impiedice majorarea salariilor profesorilor

0 128

Cu riscul a starni antipatia alegataorilor, Guvernul cauta, ptin orice mijloace sa opreasca punerea in aplicare a Legii majorarii salariilor profesorilor. Reprezentantii executivului sunt de parare ca nu exista resurse pentru punerea in aplicare a legii si ca aplicarea ei va avea un efect catastrofal asupra economiei. De aceea, in cursul saptamanii viitoare, guvernaul va analiza caile de atac impotriva Legii recent adoptate de parlament si promulgate de presedinte.
Primul ministru a declarat ca nu va aplica masurile electorale promulgate de presedintele Traian Basescu pentru ca ar duce la cresterea inflatiei la peste 10 procente anul viitor. El a facut apel atat la partide, cat si la sindicate sa actioneze responsabil, precizand ca guvernul nu va accepta sacrificarea economiei romanesti.
Potrivit legii, executivul ar putea emite o ordonanta de urgenta prin care sa suspende legea privind majorarea salariilor profesorilor sau si-ar putea asuma raspunderea in parlament pentru o noua lege de salarizare a cadrelor didactice.
Legea recent adoptata a provocat un imens scandal. Profesorii ameninta cu greva generala daca legea nu se aplica, daca se aplica ceilalti bugetari, care se considera defavorizati, solicita acelasi procent de marire. Situatia este delicata, intrucat, se pare ca nu sunt resurse pentru aceste majorari si chiar daca s-ar gasi pentru 1-2 luni, ulterior guvernul se va afla in imposibilitatea platii. Singura solutie ar fi “sa se dea drumul la masina de bani”, solutie pe care premierul a anuntat ca nu o agreaza.
Totusi presiunea electorala este atat de mare, incat s-ar putea ca Guvernul sa fie nevoit sa majoreze salariile cu 50%, intr-un moment total nepotrivit, avand in vedere situatia de criza care se propaga si in Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.