Guvernul inca o asumare – Legea slarizarii unitare

Guvernul inca o asumare –
Legea slarizarii unitare

0 103

Legea salarizarii unitare a fost finalizata, iar Executivul urmeaza sa isi asume, marti, raspunderea in cadrul unei sedinte comune a Camerei Deputatilor si Senatului. Prin asumarea raspunderii, actele normative se considera adoptate, fara a mai fi dezbatute de legislativ, daca in termen de trei zile nu se depune o motiune de cenzura sau daca aceasta din urma este respinsa.
In cazul adoptarii motiunii, Guvernul isi pierde mandatul. Luni dimineata, in cadrul unei sedinte fulger, Executivul a aprobat sase amendamente dintre cele 24 depuse de parlamentari la proiectul legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si la proiectul legii de aplicare pentru 2011.
Prin acest proiect de lege, Guvernul a decis ca salariile de baza din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de baza minim brut pe tara va creste de la 600 lei la 670 lei.

Reactii sindicate si opozitie
Reprezentantii sindicatelor se declara nemultumiti ca executivul nu a tinut cont si de propunerile lor pe marginea legii.
PNL si PSD vor depune impreuna o motiune de cenzura pe Legea salarizarii unice, obiectivul declarat fiind ca legea sa nu fie adoptata pana la 31 decembrie, astfel incat, de la inceputul anului viitor, salariile sa fie majorate cu 25%, a declarat luni liderul social-democratilor, Victor Ponta.
La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat ca in cazul in care motiunea de cenzura nu va trece, liberalii nu exclud posibilitatea de a ataca acest act normativ la Curtea Constitutionala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.