Guvernul datoreaza Brasovului peste 5 milioane de lei

Guvernul datoreaza Brasovului peste 5 milioane de lei

0 113
Peste 5 milioane de lei datoreaza Guvernul Ponta Brasovului la inceput de 2013. Este motivul pentru care proiecte precum cele de la Parcul Brediceanu, Parcul Noua, Gradina Zoologica, Sala Sporturilor sau termoizolarea blocurilor sunt mult intarziate fata de termene. Desi Primaria si-a platit partea de contributie la realizarea proiectelor, Guvernul face presiuni pentru rezilierea unilaterala a contractelor.
La inceputul anului trecut, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului aloca Brasovului 2 milioane de lei pentru izolarea termica a 10 blocuri. Opt dintre acestea au fost finalizate, iar alte doua se afla in stadiu de executie.
Asociatiile de proprietari si Primaria Brasov au platit jumatate din cele 2,5 milioane de lei cu cat au fost adjudecate licitatiile, insa premierul Victor Ponta a uitat de partea sa din intelegere. Mai mult, Ministerul Dezvoltarii a trimis in doua randuri, in septembrie si in decembrie, acte aditionale la contractul initial care sa fie semnate de Primaria Brasov si prin care sa se anuleze contractele. S-a lovit, insa, de refuzul municipalitatii.
Inca 1,3 milioane ar fi trebuit sa soseasca la Brasov de la acelasi minister pentru domeniul schiabil. Guvernul Ponta sau Uniunea Europeana ar mai fi trebuit sa trimita Brasovului alte sume impotrante pentru proiecte precum parcul Brediceanu, parcul Noua, Gradina Zoologica sau Sala Sporturilor, insa toate acestea nu au ajuns inca sub Tampa.
Intarzierea afecteaza grav nu numai bugetul Municipiului Brasov, ci si activitatea si chiar existenta firmelor care au executat lucrarile.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.