Guvernul Dăncilă a rămas fără ministru la Justiție. PSD i-a retras sprijinul...

Guvernul Dăncilă a rămas fără ministru la Justiție. PSD i-a retras sprijinul politic lui Tudorel Toader!

0 92

Așa cum era de așteptat, după multele critici din ultima vreme, PSD i-a retras sprijinul politic ministrului Justiției, Tudorel Toader. Social democrații, au decis ca locul acestuia să fie preluat de catre deputatul Eugen Nicolicea.
Decizia vine după mărirea decalajului dintre fapte și promisiuni, după ce Toader a refuzat sistematic să adopte ordonanțele cu prevederile solicitate de către Curtea Constituțională.
Liviu Dragnea a declarat înainte de ședința CEx: „Ca membru al unui Guvern asumat de un partid mare, într-o perioadă destul de agitată exact din motivele astea false, nu poţi să te joci cu aşa ceva. Aici este vorba despre o responsabilitate foarte mare pe care trebuie să ţi-o asumi şi nu poţi să enunţi ceva după care să te joci cu enunţul, mai ales că sunt foarte sensibile. Asta este cea mai mare supărare.
Nu are nimeni ceva cu domnul Toader personal, ba dimpotrivă, îi respect pregătirea. Nu discut altceva. Asta este marea supărare şi nu are rost să o ascund. Am spus-o şi dumnealui, am spus-o foarte cinstit şi fără patimă, fără ceartă (…) În ședința CEx nu va fi subiectul principal, dar, şi vreau să închei cu asta, eu personal am o foarte mare supărare”.
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la finalul ședinței Comitetului Executiv, că așteaptă ca Tudorel Toader să demisioneze.

De asemenea, s-a decis remanierea ministrilor Rovana Plumb și Natalia Intotero.

Liviu Dragnea – întrebat dacă noul ministrul al Justiției are sarcini să dea ordonanțele pe justiție: Nu, nu mai e cazul, a început procedura în Parlament.
– Noul ministru în primul rând trebuie să rezolve blocajele legate de inițiative care țin de actul de guvernare. E primul lucru care i s-a cerut.
În al doilea rând, să se ocupe de starea bună a justiției din România.
În CEX s-au exprimat foarte multe nemulțumiri la adresa lui Toader, un om pe care îl respect și l-am sprijinit.
– S-au acumulat nemulțumiri și supărări ale miniștrilor că se tot întârzia avizarea la minister și că a discutat foarte mult despre eventualitatea unor ordonanțe de urgență fără să facă nimic, lungind această discuție 3-4 luni. Acestea au fost nemulțumirile, a fost o decizie politică și de-asta suntem acum aici.

Întrebat de jurnaliști despre relația cu Dăncilă: Aveți informații proaste.
Au fost două opinii în CEx:
– 1 să se intre cu restructurarea Guvernului în Parlament,
– 2 varianta clasică, de remaniere, care a rămas și a fost votată.

„Noul ministru în primul rând trebuie să rezolve blocajele legate de inițiative care țin de actul de guvernare. E primul lucru care i s-a cerut. În al doilea rând, să se ocupe de starea bună a justiției din România. În CEX s-au exprimat foarte multe nemulțumiri la adresa lui Toader, un om pe care îl respect și l-am sprijinit. S-au acumulat nemulțumiri și supărări ale miniștrilor că se tot întârzia avizarea la minister și că a discutat foarte mult despre eventualitatea unor ordonanțe de urgență fără să facă nimic, lungind această discuție 3-4 luni”, a spus Dragnea.

Li s-a cerut miniștrilor ca în 45 de zile să vină cu organizarea ministerelor, să fie mai puțină șefime în județea mai declarat Liviu Dragnea.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.