Guvernul Dacian Ciolos dupa votul parlamentarilor si juramant a ocupat Palatul Victoria!

Guvernul Dacian Ciolos dupa votul parlamentarilor si juramant a ocupat Palatul Victoria!

0 357

Asa zisul guvern de tehnocrati condus de catre Dacian Ciolos a primit marti votul de investitura din partea Parlamentului. Noul Guvern a primit 389 de voturi „pentru” si 115 „impotriva”, in conditiile in care toate partidele exceptand ALDE, condus de Calin Popescu Tariceanu, au anuntat ca vor vota pentru acest nou executiv. La o prima evaluare este destul de clar sunt zeci de membri de partid, PSD, PNL, UNPR etc. care nu au votat asa cum au comandat conducerile.
Imediat dupa vot noul guvern a fost transportat la Cotroceni pentru depunerea juramantului si paharul de sampanie. Un detaliu care nu putea fi retinut (fiind inevitabil la astfel de ceremonii), daca nu am fi fost martori la un adevarat sir de stangacii ale presedintelui Iohannis, care, ba a refuzat paharul ba a nu ciocni cu toata lumea prezenta la ceremonie s.a.m.d.
Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis marti seara lui Dacian Ciolos, in cadrul ceremoniei de preluare a mandatului de premier care a avut loc la Palatul Victoria, ca nu va spune niciodata Guvernului „ce sa faca” sau sa-i „impuna cum sa faca”, dar noul Cabinet va gasi in el un partener.guvernul-ciolos-foto cu WKI
In realitate am asistat la o prima sedinta, presedintele Iohannis a stat pe scaunul pe care se aseza si Basescu, dorind sa dea un semnal cat se poate de clar – EU VA PUN, EU VA CONDUC… Eu pot sa va spun cateva lucruri foarte clare: Nu voi incerca niciodata sa spun guvernului ce sa faca, nu voi incerca niciodata sa impun guvernului cum sa faca”, a spus Iohannis, alaturi de Dacian Ciolos.
Aveti toata libertatea si toata raspunderea, dar in mine veti gasi oricand, dl prim ministru, dl ministri, un partener. Eu vreau ca Romania sa functioneze bine, iar pentru asta e nevoie de un guvern care functioneaza bine si pentru asta e nevoie de comunicare”, a adaugat seful statului.
Presedintele l-a avertizat pe noul prim ministru ca „2016 e un an complicat”, cu doua randuri de alegeri, locale si parlamentare, si cu un buget care inca nu a ajuns in Parlament.
Simplu nu va fi dar puteti sa contati pe parteneriatul cu mine”, a mai spus Klaus Iohannis.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.