Guvernul Cîțu validat de liberali!

Guvernul Cîțu validat de liberali!

0 69

Biroul Executiv al PNL a validat, cu unanimitate, vineri lista Cabinetului condus de premierul desemnat Florin Cîţu şi programul de guvernare. Singura schimbare în lista guvernului este la Ministerul de Finanțe, portofoliu ocupat până acum de Cîțu. În locul său va veni deputatul Lucian Heiuș.

Lista miniștrilor din noul cabinet:

​Premier – Florin Cîțu
Vicepremier – Raluca Turcan

Cabinetul de miniștri:
1. Ministerul Afacerilor Externe –Bogdan Aurescu
2. Ministerul Afacerilor Interne – Marcel Vela
3. Ministerul Apărării Naționale – Nicolae Ciucă
4. Ministerul Finanțelor – Lucian Heiuș
5. Ministerul Economiei – Virgil Popescu
6. Ministerul Dezvoltării – Ion Ștefan
7. Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
8. Ministerul Agriculturii – Adrian Oros
9. Ministerul Muncii – Violeta Alexandru
10. Ministerul Mediului – Costel Alexe
11. Ministerul Educației – Monica Anisie
12. Ministerul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloș
13. Ministerul Tineretului și Sportului – Ionuț Stroe
14. Ministerul Transporturilor – Lucian Bode
15. Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu
16. Ministerul Sănătății – Victor Costache
„La ora 9:00, avem convocată reuniunea conducerii statutare a PNL în care vom lua două decizii: una fiind decizia legată de candidatul la Primăria Capitalei şi doi – lista Guvernului şi programul de guvernare”, a anunţat preşedintele PNL Ludovic Orban, joi, într-o conferinţă de presă.

Referitor la programul de guvernare cu care premierul desemnat Florin Cîţu va veni în Parlament, Orban a arătat că acesta va fi actualizat prin eliminarea chestiunilor care deja au fost rezolvate. „Nu pot exista modificări decât problemele pe care le-am rezolvat dintre problemele care erau introduse în programul de guvernare şi pe care le-am prezentat”, a explicat Orban.

Întrebat dacă viitorul Guvern va fi unul monocolor sau vor fi cooptate şi alte partide, precum USR, el a răspuns: „Am văzut că au propus şi premier. Degeaba atunci când se dă bătălia eşti plecat în vacanţă şi vrei să participi la sărbătorirea victoriei. Sigur că ne dorim să continuăm parteneriatul cu formaţiunile politice din Opoziţie în condiţiile pe care le-am stabilit prin acordurile politice pe care le-am semnat şi noi suntem consecvenţi acestei atitudini”.
Orban a dat asigurări că va fi alături de premierul desemnat în toate discuţiile ulterioare pentru a încerca să formeze o majoritate. „Vom purta toate discuţiile necesare pentru a construi această majoritate” a explicat Orban.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.