Guvernul Boc lanseaza Dieta de criza Impozitarea bonurilor de masa

Guvernul Boc lanseaza Dieta de criza
Impozitarea bonurilor de masa

0 78

Ca suntem intr-o criza fara precedent este vizibil pentru orice roman. Ca aceasta criza a cuprins toata societatea romaneasca poate fi contestat doar de cei care vremelnic sunt sefi la Cotroceni sau in Palatul Victoria. Ca nimeni nu a vazut Programul anticriza al actualei Puteri poate fi confirmat de fiecare dintre noi. Criza, saracie, somaj, lipsa locurilor de munca, datorii etc., toate s-au napustit asupra romanului. Toate acestea sunt realitati care ne afecteaza, ne dor si poate ca am trece mai usor peste ele daca nu am fi sofocati de indiferenta, chiar “mi se rupism-ul” acestei clase politice.
Politicienii nostri, indiferent de nivel, se marginesc sa critice sau sa isi manifeste ingrijorarea cu privire la masurile care nu se vad sau pe care intentioneaza sa le adopte Guvernul. E mult prea putin si nu doar pentru acest lucru sunt trimisi de catre vreo 20% dintre noi (in urma scrutinelor electorale care cica au exprimat “vointa majoritatii romanilor”) sa conduca tara, judetul sau localitatea.
Ultimele actiuni ale Puterii aduc o mare tristete si suferinta tocmai celor mai loviti de criza: pensionari, cadre didactice, romanii obisnuiti, care muncesc efectiv in constructii, agricultura, sanatate, fabrici sau in intreprinderi private, atatea cate au mai ramas.
Aceste masuri ajung sa-i sufoce, culmea, exact pe cei care erau si pana la criza economica victime. Adica pe cei cu venituri reduse, cei mai multi dintre ei aflandu-se in acelasi timp si sub amenintarea tot mai apropiata a pierderii micului venit de subzistenta sau a locului de munca.
In foamea de bani a Puterii, suntem in fata ultimei gaselnite a Guvernului Boc: impozitarea gratuitatilor, adica impozitarea bonurilor valorice de masa acordate pana acum salariatilor.
Invocarea permanenta a impunerilor Uniunii Europene este o jalnica eschiva pentru a motiva aceasta masura. Tot la recomandarea Uniunii Europene s-au suplimentat fondurile ministerelor, s-au majorat salariile unor bugetari, s-au alocat sume imense de ordinul a zeci de milioane de euro pentru reclama, achizitii sau dotari ?
Putem spune fara sa gresim ca suntem in fata unei noi dovezi ca executivul este incapabil sau chiar rauvoitor in identificarea si aplicarea unor masuri reale anticriza.

Pentru a ne feri putin de criza in care ne adanceste guvernul si pentru a putea sa ne bucuram de primavara de afara recomandam reteta raposatului Octavian Paler. Nu deschideti televizorul sa vedeti stirile politice si nu cititi ziarele care scriu despre asta. Ar fi o sansa sa resimtim mai usor nesimtirea lor.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.