Guvernul a decis: STOP abuzului bancar

Guvernul a decis: STOP abuzului bancar

0 120

Institutiile financiare bancare si nebancare nu vor mai avea dreptul sa modifice comisioanele contractuale sau sa introduca noi comisioane fara acordul clientului, iar dobanda variabila va fi modificata doar in functie de indici de referinta ai pietei, a declarat presedintele ANPC, Dan Vlaicu.
„Guvernul a decis interzicerea modificarii comisioanelor stabilite prin contract si interzicerea introducerii de noi comisioane pe parcursul derularii contractului fara acordul consumatorului. In cazul dobanzii variabile, modificarea acestei dobanzi trebuie sa fie facuta in functie de indici de referinta ai pietei independent de vointa bancii, iar in contracte trebuie prezentata si formula concreta in functie de care se modifica acesti indici de referinta. De asemenea, nu pot fi modificate clauzele contractuale referitoare la costuri fara acceptul expres al consumatorul”, a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), la finalul sedintei de miercuri a Guvernului.
El a precizat ca ANPC va prelua atributia de control de la Banca Nationala a Romaniei in cazul legii creditului de consum si a legii creditului ipotecar.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.