Guvernul a aprobat subventiile pentru ovine, caprine si bovine

Guvernul a aprobat subventiile pentru ovine, caprine si bovine

0 57

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, actele normative privind acordarea subventiilor de la bugetul de stat pentru anul 2011 in sectorul zootehnic, fiind mentinute cuantumurile subventiilor acordate si in 2010 – 40 lei pe cap de animal la ovine si caprine si, respectiv, 410 lei pe cap de animal la bovine, a anuntat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.
Potrivit ministrului Tabara, totalul sumei aprobate pentru subventia la ovine-caprine se ridica la 336.491.415 lei, in conditiile in care a crescut cu circa 800.000 numarul animalelor crescute de fermieri, iar la bovine suma totala este de 665.531.680 de lei, in conditiile cresterii cu aproximativ 200.000 de capete a septelului la nivel national.
„Nu dam mai mult decat ceea ce este la aceasta data hotarat, asa cum de altfel se promisese in decursul anului, avand in vedere insa problemele bugetare, am ramas la acest cuantum”, a declarat ministrul Tabara.
El a mai aratat ca totalul subventiei acordate de la bugetul de stat in sectorul zootehnic depaseste un miliard de lei, iar Guvernul isi doreste mentinerea in continuare a efectului pozitiv pe care l-au avut subventiile de anul trecut.
Mai multi fermieri afiliati Federatiei Agrostar au protestat in urma cu doua saptamani in fata Ministerului Agriculturii, cerand majorarea subventiilor alocate in acest sector la 700 de lei pe cap de bovina.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.