Guvernul a aprobat Programul energetic de iarnă, pentru a completa măsurile de...

Guvernul a aprobat Programul energetic de iarnă, pentru a completa măsurile de asigurare a continuităţii furnizării de energie pentru sezonul rece

0 78Aş vrea să vă spun şi despre aprobarea Programului de iarnă, pentru că este o preocupare a Guvernului să ne asigurăm că toate măsurile sunt luate, atât în privinţa livrărilor de cantităţi de gaz, de energie electrică, precum şi în privinţa mecanismelor prin care aceste cantităţi vor ajunge atât la consumatorii finali în gospodăriile românilor, dar şi în mediul economic. Aşadar, prin aprobarea acestui program energetic sunt completate măsurile de a asigura continuitatea furnizării de energie pentru sezonul rece”, a declarat Dan Cărbunaru, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
El a reamintit că printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern săptămâna trecută s-a produs, deja, o echilibrare a pachetului de măsuri pentru a menţine la un nivel decent costul final pentru consumatorii casnici, pentru IMM-uri şi pentru industria alimentară.
Urmează ca cetăţenii vulnerabili să beneficieze în continuare de sprijin. În egală măsură, însă, trebuie ca programul de iarnă să asigure necesarul de consum de energie electrică a ţării pentru 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023, atât în privinţa parametrilor de calitate şi siguranţă în alimentare, precum şi în stabilirea resurselor energetice necesare pentru consum”, a declarat Cărbunaru.

Vezi video aici:
https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fguv.ro%2Fvideos%2F1266927287459501%2F&show_text=false&width=560&t=0

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.