Guvern: prima lectura la Bugetul pe 2009

Guvern: prima lectura la Bugetul pe 2009

0 86

Ministrii se vor intalni, sambata, pentru o discutie informala privind proiectul de buget pe 2009, urmand ca subiectul sa fie din nou discutat in viitoarea sedinta de guvern, programata pentru luni, 29 decembrie, au declarat surse oficiale.
„Proiectul de buget pentru anul viitor va fi discutat informal la finalul acestei saptamani si va fi reluat in dezbatere in sedinta de luni a Guvernului”, au afirmat sursele citate.
Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat, sambata, la audierile din Parlament pentru validarea mandatului, ca bugetul pentru 2009, aprobat de Guvern in luna octombrie, dar neavizat inca de catre Parlament, va fi refacut rapid, pe baza indicatorilor influentati de criza economica si pe alte premise privind evolutia economiei in anul viitor.
Programul de guvernare PDL-PSD prevede pentru 2009 un deficit al bugetului consolidat de cel mult 1,7% din PIB, o inflatie de 5% si o reducere a deficitului de cont curent la 10,5% din PIB.
Veniturile bugetare sunt estimate la 32,5% din PIB, iar cheltuielile la 34,2% din PIB. Produsul Intern Brut este prognozat la 582,7 miliarde lei, fata de 505 miliarde lei in 2008.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.