Gulas si golf, atractii mioritice suta la suta

Gulas si golf, atractii mioritice suta la suta

0 60

Ultimele discutii si negocieri pe tema rezervelor bugetare pe 2009 ale patriei arata ca nici chiar bugetul ciuruit si jelit la unison nu are destule gauri. Marea revelatie a avut-o ministrul Turismului Elena Udrea, care propune si metoda de a da si mai multe gauri sacului bugetar peticit. „Un fleac, l-am ciuruit!” va putea spunea zana Turismului, citand maxima de campanie a presedintele Traian Basescu, daca va reusi implementarea proiectului unui teren de golf „cu 18 gauri” undeva pe la Sinaia. O veste pe care impatimitii romani ai golfului – atati cati sunt ei – au primit-o cu bucurie, in conditiile in care se spune ca prapaditele de terenuri de golf din Romanica – de maximum 9 gauri – sunt de cel mult nota sase, fata de excelente suprafete de la vecinii bulgari si turci.
Carcotasii vor spune ca pentru Elena Udrea gaurile nu sunt niciodata de ajuns. Dar Carcotasii sunt o specie amenintata la noi in tara, dupa ce Toni Tecuceanu, colegul mai celebrilor Huidu si Gainusa, tocmai s-a stins din viata secerat de gripa porcina.
Asa ca mai cuminte ar fi sa punem cu totii osul neuronal la treaba si sa ne imaginam un slogan pentru acest minunat si imprevizibil „Land of holes” care poate deveni tarisoara noastra, daca Elenei Udrea ii reuseste lovitura de golf. Sunt respinse din start variantele mitocane de genul „Come to Helene’s Hole“.
Nu toti ministrii sau parlamentarii au avut mingi de golf la dispozitie ca sa umple gaurile din bugetul ce le revine. Senatorii PD-L, de pilda, s-au inchis trei ore cu premierul Boc in Parlament ca sa-i ceara bani pentru colegiile pe care le reprezinta. Primul ministru le-a aratat la iesire gaurile din buzunare, scuzandu-se ca n-are alte resurse bugetare la dispozitie pentru a astupa gaurile din teritoriu.
Alti ministri au gasit, in schimb, leac pentru alte gauri. Cele din stomac, bunaoara, pe care ministrul Sanatatii, Attila Cseke, le va umple de-acum numai cu produse naturiste, dupa ce a rumegat pentru presa ideea de a pune taxa pe mancarea si bautura nesanatoase din fast-fooduri. N-ar fi ceva tocmai rau intr-o tara unde anchetele medicale dau tot mai des in vileag obezitatea precoce in randul populatiei.
Daca Attila, biciul culinar al lui Isten, nu ne va baga pe gat si meniul bilingv, Mc Taxa gandita la Ministerul Sanatatii nici nu mi se pare atat de indigesta pe cat le-o fi parut directorilor din marile lanturi de junk-food. In orice caz, un gulas naturist facut la mama – pardon, la apuka – acasa parca aluneca pe gat mai usor decat o minge de golf, chiar unsa cu toate secretiile unei campanii turistice ademenitoare. Daca nu cumva ministresa Udrea vrea sa toarne peste ea un degetar de palinka si doua-trei pahare de vin vechi de Tokay. Pe care, dupa o buna negociere cu Hungurul de la Cultura, le-ar putea decreta produse 100% romanesti, pentru cimentarea relatiilor pedeliste de prietenie romano-maghiare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.