Grupul MedLife investiții în centre de tratament pentru recăpătarea funcţiilor pulmonare

Grupul MedLife investiții în centre de tratament pentru recăpătarea funcţiilor pulmonare

0 59

MedLife are discuţii despre investiţii ce se pot face în perioada post coronavirus, precum dezvoltarea de centre de tratament pentru recăpătarea funcţiilor pulmonare, testarea şi monitorizarea pacienţilor cu afecţiuni medicale incompatibile cu virusul SARS-CoV-2, conform unui comunicat al companiei.

Compania estimează că în viitorul apropiat, pe termen mediu şi lung, nevoia de servicii medicale va creşte substanţial.

Conducerea Grupului MedLife a luat şi o serie de măsuri pentru limitarea impactului crizei generate de coronavirus.

„Reducerea de comun acord cu 50% a salariilor echipei de management pentru o perioadă de 45 de zile. Reducerea costurilor în legatură cu departamentele de suport prin trimiterea personalului non-critic în şomaj tehnic. Costurile vor fi suportate de către Guvernul României până la un nivel de 75% din salariul mediu pe economie; pentru salariile care depăşesc media pe economie, diferenţa va fi suportată de Grupul MedLife. Măsura va intra în vigoare începând cu 26 martie. Diminuarea programului de lucru pentru personalul administrativ cheie de la 5 la 4 zile lucrătoare, începând cu 26 martie. Negocierea cu toţi proprietarii de spaţii în care îşi desfăşoară activitatea Grupul MedLife cu scopul de amânare sau reducere a plăţilor de chirie pentru următoarea perioadă”, se arată în comunicat.

De asemenea, se menţionează negocierea cu furnizori de servicii secundare, ‘not mandatory’ pentru Grupul MedLife cu scopul suspendării colaborării pentru următoarea perioadă.

Totodată, compania menţionează că are discuţii avansate cu băncile pentru creşterea lichidităţii disponibile la nivelul Grupului, din partea cărora a primit toată susţinerea, fiind asigurată o lichiditate confortabilă pentru un termen de 3-6 luni. Aceste lichidităţi vin în completarea fondurilor proprii disponibile la nivelul Grupului. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.