Gropile de gunoi in atentia Prefectului

Gropile de gunoi in atentia Prefectului

0 184

Prefectul Ion Gontea a solicitat ieri, la o intalnire la care au participat si reprezentantii Garzii de Mediu Brasov, un raport cu privire la stadiul aplicarii programelor de inchidere a gropilor neautorizate din judet si in special a celor din mediul rural, unde neregulile potopesc realitatea.
Cu aceasta ocazie, oficialul brasovean a atras atentia inspectorilor de mediu asupra unui fenomen care incepe sa ia amploare in judet, mai precis Ion Gontea a afirmat:
„Vreau sa fiti foarte atenti la depozitele ilegale de gunoi ‘proaspete’, care incep sa apara prin mai multe localitati. Trebuie actionat astfel incat aceste proaste obiceiuri sa nu ia amploare, mai ales acum, cand ne chinuim sa le inchidem pe cele deja existente si neconforme”.
Se stie ca Uniunea Europeana ne-a mai pasuit un pic in ce priveste organizarea depozitarii gunoiului menajer in gropi ecologice si desfiintarea celor care nu corespund normelor. Si acesta este un lucru cat se poate de bun in contextul stoparii poluarii naturii.
Daca aceste deziderate sunt pe cale sa fie implinite in mediul urban, in cel rural primarii actioneaza in general dupa melodia „merge si asa la tara”. Uite insa ca nu mai merge si de acest lucru trebuie tinut cont, mai ales ca si satele dovedesc o tendinta de urbanizare. Cum poti sa stai sa vezi programe la televizor si alaturi sa dospeasca gunoiul, impanzind zona cu o duhoare care te lasa chel de parul din nas si prin care cu greu razbat undele TV sosite prin satelit? In plus este pusa in pericol de contaminare si panza freatica si, per total, tot ce vietuieste prin zona.
Iar daca primarii unor localitati rurale motiveaza lipsa aplicarii normelor prin lipsa banilor, atunci sa dovedeasca acest lucru si sa ceara sprijin, ca de aia au gura.
Sa speram ca, printr-o interventie hotarata a celor in drept, nu se va ajunge sa fim amendati de UE, caci tot din banii nostri vom plati aceste pocinoage.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.