Grigore Vieru un nou volum

Grigore Vieru un nou volum

0 86

Volumul “Taina care ma apara”, de Grigore Vieru, a fost lansat, luni, in Sala Mare a Primariei Iasi, in prezenta autorului, a autoritatilor locale, a unor critici literari si iubitorilor de poezie.
Volumul de aproape sapte sute de pagini, editat de Princeps Edit, reprezinta un adevarat periplu prin impresionanta lume sufleteasca a poetului basarabean Grigore Vieru.
“Taina care ma apara” este o adevarata “editie definitiva” a unei opere ce se intinde pe parcursul a numeroase decenii, cu selectii din episoade bibliografice de mare insemnatate, precum “Numele tau” (1968), “Aproape” (1974), “Taina care ma apara” (1983), “Acum si in veac” (2004), “Steaua de vineri” (2005), alaturi de poeme inedite grupate sub titulatura “Floarea de lumina”, aforismele din “Miscarea in infinit” sau textele publicistice din grupajul “Freamatul clipei”, a afirmat academicianul Mihai Cimpoi, presedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.
Sectiunea de fotografie recompune vizual trecerea prin lume a poetului basarabean, dar si cultul prieteniei pe care acesta l-a slujit intreaga viata.
“Cu Grigore Vieru, poezia romna se intoarce la izvorul curat al gndirii si simtirii poeziei populare. Asta nu inseamna ca nu este de o izbitoare modernitate, poetul fiind, prin sincronia sa cu ceea ce se scria in tara, un portdrapel pentru poezia din Basarabia. Intre poetii romni ai generatiei ’60, Grigore Vieru e un prestigios aflat in prima linie”, a declarat Daniel Corbu, reprezentant al editurii Princeps Edit.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.