Greza – compromisul intre greva si teza

Greza – compromisul intre greva si teza

0 211

7 mai va fi zi de teza sau de greva? Este intrebarea pe care si-o pun elevii claselor a opta din intreaga tara, fara sa poata insa raspunde. Dupa ce teza unica la limba si literatura romana s-a amanat, viitorii liceeni nu se pot bucura de scurtul ragaz de doua zile pana joi. Nimeni nu le poate garanta ca vor putea sustine teza fara ca profesorii sa declanseze greva. Ministerul si liderii sindicali din invatamant nu au ajuns inca la un consens in privinta salariilor cadrelor didactice.
Faptul ca, prin amanarea tezei unice cu doua zile, li s-a ivit o ocazie nesperata de a mai toci materia nu ii ajuta prea mult pe elevii claselor a 8-a. Ragazul este compensat de stresul ca poate nici joi nu vor putea sa sustina teza la limba si si literatura romana. Cei mai multi sunt de acord cu revendicarile dascalilor, dar se simt prinsi la mijloc in diferendul dintre minister si liderii sindicali din invatamant.
De partea celalalta, profesorii pretind ca, daca nu ar fi ales un astfel de moment pentru declansarea grevei, nimeni nu le-ar fi luat in seama nemultumirile.
Pana joi, dascalii si reprezentantii ministerului si-au propus sa ajunga la un consens, astfel incat elevii sa poata sa-si sustina teza deja amanata o data.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.