Greva japoneza a veterinarilor continua

Greva japoneza a veterinarilor continua

0 282

Federatia Sindicala a Veterinarilor va continua greva japoneza pana cand va ajunge la un acord impreuna cu autoritatile privind modul de organizare al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), informeaza un comunicat al Federatiei.


Medicii veterinari au avut mai multe intalniri cu ministrul agriculturii, Decebal Traian Remes, dar sustin ca desi acesta si-a insusit o parte din observatiile UE cu privire la modul de organizare unitara al serviciilor sanitar-veterinare nu a prezentat, pana in momentul de fata, nicio solutie pentru ca ANSVSA sa-si pastreze unitatea si mai ales independenta financiara.


In aceste conditii, Federatia Sindicala a Veterinarilor din Romania solicita Guvernului, prin Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sa respecte legislatia cu privire la transparenta decizionala si initierea de consultari, „care sa permita luarea unei decizii unanim acceptate de partenerii de dialog social”.


Veterinarii mai spun ca, in urma intilnirilor avute saptamana trecuta, porecum si luni cu ministrul Remes au luat la cunostinta in mod nemijlocit despre intentia Ministrului agriculturii de a-si subordona ANSVSA.


Amintim ca, in urma cu aproximativ doua saptamini, mai multe sute de medici veterinari din toata tara au intrat in greva japoneza, fiind nemultumiti de intentia Guvernului ?de a diviza ANSVS.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.