Greva in Justitie

Greva in Justitie

0 93

Sindicatul grefierilor a stabilit sa intre in greva generala, si aceasta desi mâine grefierii vor negocia cu reprezentantii Ministerului Justitie problemele conflictului.
Adunarea Generala a sindicatului Projust a decis ca personalul auxiliar din Justitie sa declanseze greva generala in sistemul de Justitie, a declarat presedintele federaþiei, Stefania Teleman. Aceasta sustine ca trebuie gasite solutii in urmatoarele zile: „Nu ne multumesc promisiunile, dar suntem deschisi dialogului”,
Calendarul protestului va fi stabilit in functie de restrictiile impuse in perioada campaniei electorale. Pe perioada grevei se vor judeca doar cauzele urgente, celelalte urmand sa fie reprogramate.
Potrivit presedintelui Adunarii Generale a sindicatului Projust, aproximativ 5.300 de oameni vor intra in greva. Personalul auxiliar din Justitie cere plata sporurilor castigate prin hotarari definitive si plata orelor suplimentare.
„De la intai iunie vor fi blocate instantele. Masura este foarte drastica, dar am asteptat opt ani sa se rezolve niste probleme urgente care nu s-au rezolvat. In timpul grevei vom rezolva doar dosarele urgente”, a mai declarat presedintele Projust, Stefania Teleman.
La randul sau, Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, a spus ca solutiile in acest caz nu tin de Ministerul Justitiei, dar ca exista posibilitatea sa ajunga la un acord cu Federatia Projust. Acest acord presupune infiintarea unui grup de lucru privind constituirea unui ordin al grefierilor, dar si gasirea de solutii referitoare la plata orelor suplimentare si a drepturilor salariale. Ministrul a mai declarat ca acest conflict ar trebui discutat de personalul auxiliar din Justitie cu angajatorii, in speta curtile de apel. Grefierii au dat insa Ministerul Justitiei in judecata si au castigat in prima instanta.
Uite boala lunga, moarte sigura, propusa de ministrul Predoiu!
Sa ne amintim ca, in prima parte a acestei luni, personalul auxiliar din Justiþiei a facut greva de avertisment timp de o saptamana, cate doua ore zilnic, pentru neacordarea drepturilor salariale restante din 2000. Banii ar fi trebuit sa soseasa in trei transe. Primii au fost primiti in octombrie anul trecut, iar cea de-a doua transa ar fi trebuit sa soseasca in luna martie a acestui an, dar au fost papati pe drum de foamea lui Pogea -Bau Bau.
Si iata inca o lege nerespectata, ca multe altele cand este vorba ca statul sa dea dreptul banesc unor oameni sau altora. In schimb se gasesc bani cu duiumul pentru alte facaturi si plimbari prin tara ale unor persoane care conduc, nepasatori, Romania spre o tot mai mare nemultumire.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.