Gradinita din Parcul Titulescu revine in perioada 29-30 august 2009

Gradinita din Parcul Titulescu revine in perioada 29-30 august 2009

0 169

Gradinita in aer liber din Parcul „Titulescu” se intoarce la sfarsitul lui august. Asadar, toti prichindeii cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani sunt asteptati, in perioada 29-30 august, sa vina in parc si sa se distreze alaturi de prietenii lor, intr-un cadru organizat si special pregatit doar pentru ei.
Dua cum au anuntat deja organizatorii, gradinita se va desfasura in ultimul week-end din fiecare luna, iar la fiecare editie, activitatile spre care ii vor indruma pe copii vor fi mereu diversificate.
Proiectul lansat de Centrul Heidi la inceputul lunii august a strans peste 200 de copii care s-au implicat in activitatile primei editii a Gradinitei grupate in jurul a cinci ateliere.
Scopul acestui proiect este descurajarea statului in casa si promovarea activitatilor in aer liber, de socializare si de dezvoltare a abilitatilor motrice, dar si artistice.
Timp de cel putin 3 ore, copiii sunt invatati sa-si creeze instrumente muzicale din obiecte simple, precum baloane, cutii de carton, pahare de plastic sau cereale. De asemenea, sunt incurajati sa isi confectioneze coliere sau bratari din ata, macaroane si vopsele in atelierul de bijuterii.
La atelierul de pictura, cei mici vor avea parte de toata recuzita necesara, putand sa-si confectioneze, de exemplu, stampile realizate din cartofi sau mere. Piticii de la 1 la 3 ani vor putea descoperi malaiul si fasolea in atelierul de experimente.
„Este primul dintr-un lung sir de astfel de evenimente” afirma Raluca Daiana Urzica, presedintele Centrului Heidi.
Gradinita in aer liber este un eveniment lunar gratuit, organizat de Centrul Heidi, programele fiind inspirate din activitatile creselor si gradinitelor Heidi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.