Gradina Zoologica din Brasov va fi cea mai moderna din tara

Gradina Zoologica din Brasov va fi cea mai moderna din tara

0 165
La ultima sedinta, Consiliul Local a alocat suma de 2,6 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor de modernizare a gradinii zoologice. Banii au venit de la Ministerul Mediului, care a aprobat proiectul.
In aceasta vara au existat zvonuri conform carora investitia de la ZOO era pusa sub semnul intrebarii. Viceprimarul Adrian Atomei precizeaza ca lucrarile de modernizare a parcului din Noua vor continua si in sezonul rece, mai ales ca banii promisi de Ministerul Mediului au ajuns in bugetul local, scrie brasovultau.ro.
„Chiar daca au fost executate unele lucrari in avans, ministerul si-a indeplinit norma si au fost reduse considerabil datoriile catre constructor. Suma alocata de minister este chiar mai mare decat cea programata pe acest an. Ministerul a alocat luna trecuta inca 2,6 milioane de lei si astfel nu mai exista nici o problema in ceea ce priveste decontarea lucrarilor" a declarat viceprimarul Adrian Atomei, mai scrie brasovultau.ro.
Pe langa tarcurile clasice cu animale, principalele puncte de atractie ale gradinii zoologice vor fi „Casa cu ocol" – o cladire noua, construita in specificul arhitecturii rurale din zona Rucar – Bran, foarte asemanatoare cu o gospodarie taraneasca si unde se vor adaposti animale si pasari domestice (gaini, rate, curci, gaste, prepelite, bibilici, iepuri, nutrii, ovine, cornute si porcine), cladirea planetariului si un loc de joaca special pentru copii, care le va oferi micutilor si posibilitatea de a organiza diferite evenimente sau orele de botanica, zoologie si geografie. Cladirea planetariului va adaposti si un spital veterinar, birourile angajatilor gradinii zoologice si o cofetarie.
Spitalul veterinar va oferi servicii si animalelor brasovenilor si va permite accesul inclusiv din exterior, pentru a proteja animalele din gradina zoologica de posibilitatea contactarii unor boli. Spitalul va avea camera de garda, sala de asteptare, cabinete medicale si va oferi consultatii preliminare, cabinete de tratamente, radiologie, ecografie veterinara (inclusiv pentru animale de talie mare), cabinet de chirurgie, cabinet de ortopedie, maternitate veterinara.
Suprafata totala a Gradinii Zoologice este de 95.893,35 m.p., iar la finalul lucrarilor, suprafata functionala a Gradinii Zoologice va fi extinsa de la 4 ha la 10 ha.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.