Gospodarii prietene ale pasarilor

Gospodarii prietene ale pasarilor

0 282

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a inaugurat luni „cel mai prietenos sat al pasarilor din judetul Covasna”, se arata intr-un comunicat al ministerului. Este vorba de satul Olteni, unde cinci gospodarii au fost etichetate „gospodarii prietene ale pasarilor”, in cadrul unui proiect sustinut de Asociatia ornitologica Rara Avis. Localnicii din aceste sate vor avea grija de pasarile salbatice din zona, asigurandu-le hrana, protejandu-le si amenajandu-le cuiburile.


Cu aceasta ocazie, ministrul mediului a sustinut o conferinta de presa, chiar in fata uneia dintre gospodariile pe a carei poarta a fost montata o placuta cu titulatura de „gradina prietena a pasarilor”: „Sper ca aceasta inscriptie sa fie vazuta pe viitor de cat mai multi tineri, spre a-i ajuta sa inteleaga cum stie un om de la tara sa aiba grija de pasari, incurajandu-i sa urmeze acest exemplu. Sunt sigur ca si turistii vor fi interesati sa vada nu doar o zona in care natura este foarte frumoasa, dar in care oamenii manifesta dragoste si grija fata de vietuitoarele care ne imbogatesc viata.”


Tot in cursul zilei de azi, ministrul Attila Korodi s-a intalnit, in comuna Bodoc, cu primari din judetul Covasna si cu conducerea Consiliului Judetean Covasna, intalnire in cadrul careia a prezentat oportunitatile de finantare pentru protectia mediului, din fonduri UE.


In cursul dupa-amiezii, in municipiul Sfantu Gheorghe, Attila Korodi a avut o intalnire de lucru cu conducerea Garzii de Mediu si a Agentiei pentru Protectia Mediului Covasna.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.