Girls in Tech Romania, Un capitol dedicat femeilor din tehnologie!

Girls in Tech Romania,
Un capitol dedicat femeilor din tehnologie!

0 221
Marti, 6 noiembrie, The Ark gazduieste evenimentul de lansare al Girls in Tech Romania, organizatie ce isi propune sa dezvolte o comunitate a femeilor care profeseaza in domeniul tehnologiei. Initiativa este unica in Europa de Est, Bucurestiul fiind cel de al treilea oras european care se va alatura retelei globale de peste 8.500 de membri. Participarea la eveniment este gratuita si se realizeaza prin completarea formularului de inscriere disponibil online la http://girlsintechromania.eventbrite.com/  
 
Girls in Tech Romania isi propune sa creeze o comunitate puternica a femeilor din tehnologie si sa le ofere acestora vizibilitate si oportunitatea de a face cunoscute realizarile lor inovatoare si antreprenoriale. De asemenea, organizatia va motiva tinerele eleve de liceu si studente sa aleaga o cariera in tehnologie. Capitolul romanesc al Girls in Tech se va scrie prin realizarea de conferinte si evenimente informale in cadrul carora majoritatea vorbitorilor vor fi femei cu realizari deosebite in domeniu.  
 
Evenimentul de lansare al Girls in Tech Romania aduce in fata publicului femei de succes din tehnologie de pe doua continente. Invitata speciala a evenimentului este Irina Anghel, Secretar General al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association (SEEPEA), Presedinte al Clubului Harvard din Romania si Moldova si una dintre cele mai influente 100 de femei in tehnologie din Europa potrivit clasamentului realizat de Girls in Tech UK. Irina va vorbi despre motivatia care a stat la baza deciziei de a-si dezvolta o cariera in domeniu si va evidentia avantajele si dezavantajele unei astfel de alegeri.  
 
Dezbaterea va continua in cadrul unui panel din care vor face parte Raylene Yung (Engineering Manager Facebook), Jessica Gronski (Software Engineer Facebook), Raluca Georgescu (Country Manager Allegro Group, Fondator Raluk.ro si Co-Fondator How to Web), Adelina Peltea (blogger si antreprenor) si Maria Constantinescu (Fondator SlickFlick). Panelul va fi moderat de Irina Scarlat (Co-Fondator Akcees si Prove PR).  
 
Seara se va incheia cu un cocktail aniversar oferit de Facebook, cocktail in cadrul caruia participantele vor avea ocazia sa interactioneze cu femei de succes din tehnologie, dar si cu barbati care apreciaza activitatea acestora intr-o industrie considerata predominant masculina.  
„In calitate de femei active in domeniul tehnologiei ne dorim sa inspiram si sa motivam alte femei sa ni se alature si sa devina parte din aceasta comunitate. Capitolul romanesc al Girls in Tech se va scrie ca urmare a dorintei noastre de a crea si de a sustine o organizatie centrata pe colaborarea dintre femile din tehnologie si promovarea succesului de care se bucura acestea. Suntem onorate ca Romania devine astfel parte a unei retele globale de peste 8500 de membri si ca putem incuraja si sustine tinerele sa aleaga o cariera in acest domeniu”, a declarat Catalina Rusu, Co-Fondator Girls in Tech Romania.  
 
Girls in Tech Romania este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor Facebook si Vodafone si al partenerilor Radio Lynx, Market Watch, Business Woman, Comunicatii mobile, E-Finance, Romania Libera, Zile si Nopti, Business Review, PCWorld, Aida, Agora, Ittrends.ro, Hotnews, Cariere, Ejobs, IQAds, Studentie.ro, Startups.ro, AcademicLink, Business Live, Online Student, Romania Pozitiva, Studentul.info, Markmedia, Bancherul.ro si SmartFinancial.  
 
Despre Girls in Tech Girls in Tech este o organizatie globala a carei misiune este de a forma o comunitate a femeilor care profeseaza in domeniul tehnologiei. Organizatia a fost infiintata de catre Adriana Gascoigne in San Francisco in 2007 si are in prezent peste 8.500 de membri la nivel global. Filialele Girls in Tech poarta denumirea de capitole si sunt prezente in intreaga lume, in tari precum China, Grecia, Franta, Statele Unite sau Chile.  
 
Despre Bucharest Tech Feast Bucharest Tech Feast reuneste unele dintre cele mai importante evenimente despre antreprenoriat, inovatie si tehnologie din Europa Centrala si de Est: ü How to Web http://howtoweb.co & http://startupspotlight.co ü Startup Weekend http://romania.startupweekend.org ü Girls in Tech http://gitromania.com Prima editie Bucharest Tech Feast are loc in perioada 5 – 11 noiembrie si aduce impreuna pe parcursul celor 7 zile de eveniment peste 1000 de participanti si 40 de vorbitori internationali. 
Detalii despre proiect sunt disponibile pe site-ul acestuia http://techfeast.co  
Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea unora dintre persoanele inscrise la eveniment pentru a pastra audienta relevanta.  
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.