Giovanni muta Muntele Athos la cazinou

Giovanni muta Muntele Athos la cazinou

0 97
Dupa ce au venit verii sa-l consoleze pentru pelerinajul la puscarie, sfantul Gigi poate sa se imortalizeze ca Isus intre doi samsari. Cu Giovanni de-a dreapta si Victor de-a stanga, proaspat pasuiti de justitie pentru furturile din transferuri, Gigi poate sa faca figura de martir. Lui de la hoti i s-a tras. Ajuns la mititica dupa ce si-a facut singur dreptate in cazul hotilor care ii furasera limuzina, latifundiarul si-a castigat o simpatie de erou interlop nedreptatit. Furat de poza asta de haiduc doldora de bani, premierul Ponta, care nu rateaza nicio ocazie sa ne aminteasca de trecutul de procuror, upgradat de scurtul ministeriat la justitie, s-a trezit sa declare ingenuu, inainte de pronuntarea sentintei de 3 ani cu executare, ca il simpatizeaza pe Becali.
Sentinta pare o gluma proasta a justitiei dupa valurile de achitari anterioare dar mai ales dupa cadoul nesperat facut gastii de evazionisti din fotbal, carora Inalta Curte le-a mai dat un ragaz pe care nu contau. Justitia n-a fost la fel de clementa cu Gigi, pe care il transhumeaza la strunga cu drugi de fier. Haita a fost lasata acasa, masculul alfa este trimis la racoare.
Nu-i bai. O sa-i ceara lui Basescu sa-l gratieze, ca doar nu-i cad galoanele, cum a si zis. Dar galoanele, tresele si fireturile astea nu sunt deloc stabile pe umerii barbatilor din dosare. Au patit-o generalii Babiuc si Cioflina, condamnati la cate doi ani de inchisoare pentru complicitate cu Becali la tepuirea armatei. Amandoi si-au pierdut galoanele grele pentru ingineriile comise.
Primul efect lejer sinistru al disparitiei lui Becali din peisajul media este confiscarea prim planului de catre varul Giovanni. Mafiotul intermediaza relatia cu presa, da detalii despre familie, face confesiuni, mimeaza maniere, e brusc de treaba cu jurnalistii pe care nu da doi bani.
Banuiala sinistra este ca presa sa pregateste sa-i aplice si lui Giovanni acelasi tratament de adulare pe care i l-a administrat lui Gigi de-a lungul anilor. Avantajul pentru jurnalisti ar fi ca il pot insoti pe noul erou pana la locul de pelerinaj unde da el cu bani in stanga si-n dreapta. Cazinoul nu e, totusi, la Muntele Athos.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.