Gigi Becali in gura psihologilor

Gigi Becali in gura psihologilor

0 53

Gigi Becali este un soi de Domnul Goe, instabil emotional si imatur afectiv, susþin psihologii.
„Un exemplu de impulsivitate si de lipsa de moderatie atunci cand abordeaza orice domeniu”, spune Florin Tudose despre Gigi Becali, iar Georgeta Ghinea completeaza:”Domnia sa joaca in piesa din pura intamplare”.
Psihologul Florin Tudose il compara pe Gigi Becali cu Domnul Goe care „are nevoie de partid pentru ca macar anul acesta sa treaca clasa – era tot ce mai lipsea din peisajul politic romanesc. S-a dus deja si s-a razgaiat la Cotroceni, a scos limba la Vadim si urmeaza sa ne toarne la toti dulceata in galosi”.
„Acest personaj pare permanent manipulat fie de unii mult mai diabolici din umbra sau vizibili din anturajul dumnealui, fie de propria slabiciune, alimentata de o categorie de populatie lipsita de o minima educaþie, care-i gadila orgoliul”, spune psihologul Georgeta Ghinea.
Florin Tudose il caracterizeaza pe Becali prin cuvantul confuzie: „Confunda o grupare politica cu o echipa de fotbal, dezbaterea politica cu procesul etapei si alegatorii cu galeria de club. Valorile morale sunt confundate cu valoarea banilor si cu puterea pe care acestia i-o ofera reputatului presedinte si impresar de fotbal in sezonul de transferuri”.
In opinia Georgetei Ghinea, Gigi Becali este caracteizat de „o instabilitate emotionala si o imaturitate afectiva” si „folosit doar in jocurile politice, si nu mai puþin folosit de media pentru rating.”
“Prins in acest proces public, politic si mediatic ca intr-o capcana, eul domniei sale s-a supradimensionat, pe buna dreptate, atat de mult, incat, uneori, se viseaza presedintele Romaniei”, mai completeaza Ghinea.
Florin Tudose vorbeste despre comportamentul lui Becali apeland la termeni sportivi: „felul in care se comporta pe terenul politicii este asemanator cu cel al unui fotbalist nimerit din greseala intr-o echipa de hochei”.
Si cand te gandesti ce simplu este sa-l caracterizezi pe Gigi Becali: pesemne a mancat prea multa branza si de la aia i se trage.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.