Gigi Becali a fost pus in libertate

Gigi Becali a fost pus in libertate

0 121

Gigi Becali a fost eliberat sub control judiciar. Instanta Tribunalului Bucuresti a admis, ieri dupa-amiaza, recursul faþa de decizia Judecatoriei sectorului 1, cea de respingere a cererii. Becali le-a spus judecatorilor, la inceputul procesului de la Tribunalul Bucuresti, ca vrea sã fie eliberat neaparat, pentru a-si petrece Pastele cu familia, totul in cadrul unui discurs ferm, la obiect si legat de zilele cu insemnatate religioasa in care ne aflam.
Pentru perioada de arest, „Mi-a dat Dumnezeu o palma ca sa ma pot spovedi”, a mai spus Becali printre tipetele celor cativa sustinatori adunati la iesirea din Directia Cercetari Penale. „Astazi dimineata a venit duhovnicul meu si m-am impartasit, deci prea multe declaratii in saptamana mare nu va pot spune”.

Judecarea recursului a inceput la ora 14:00.
Inainte de inceperea sedintei de judecata, rudele omului de afaceri au cerut sa-l imbratiseze, insa acesta a refuzat, pe motiv ca s-ar fi impartasit, fapt ce mie mi se pare ceva putin exagerat, caci Dumnezeu nu pedepseste bucuria.
Gigi Becali a spus, la inceputul sedintei, ca vrea neaparat sa ia lumina de la sotia si de la copiii sai.
„Onorata instanta, domnule presedinte, nu vreau sa va zic prea multe, ci doar un singur lucru: vreau eliberarea mea sub orice forma, chiar si in raza curtii mele, numai ca sa fac Pastele alaturi de familie si sa iau lumina de la copiii mei”, a spus finantatorul Stelei, care a prezentat scuze presedintelui completului de judecata, Dorel Matei, pentru ceea ce a spus in sedinta in care Tribunalul a respins recursul sau impotriva deciziei de arestare.

Becali a mai spus ca „o persoana care are trairi crestine nu poate fi pericol public”.
De data aceasta, unul dintre motivele invocate de aparatorii omului de afaceri a fost faptul ca acesta candideaza la alegerile europarlamentare.
Gigi Becali a invocat faptul ca, daca ramane in arest, i se incalca dreptul de a participa la alegerile pentru Parlamentul European, avand in vedere ca, in momentul de fata, ar trebui sa se pregateasca si sa participe la campania electorala.
„Gigi Becali va fi eliberat pentru ca in cererea noastra au fost intocmite toate conditiile si de aceea s-a dat acest verdict. In esenta am adus argumente concrete care au aratat ca nu exista motive plauzibile pentru o astfel de retinere”, a afirmat avocatul Gheorghe Mateut.
Gigi Becali va fi eliberat sub control judiciar. Instanta Tribunalului Bucuresti a admis, ieri, recursul fata de decizia Judecatoriei sectorului 1 de respingere a cererii.
Becali le-a spus, ieri, judecatorilor, la inceputul procesului de la Tribunalul Bucuresti, ca vrea sa fie eliberat neaparat, pentru a-si petrece Pastele cu familia.

Hotararea a fost declarata definitiva
Nu doresc sa comentez, pot doar spune ca imi pare bine, nu atat pentru Becali ca atare, ci pentru faptul ca altii, mai „patati”, pot fi socotiti ca nepericulosi, iar Gigi Gura Sparta constituie un pericol social pentru ca a „ajutat” politia cu posibilitatile lui, cum si eu – si cred ca si altii ca mine, cand au avut ocazia – intr-un rand mi-am facut singur dreptate intr-un caz de furt, pentru ca politia dormea in birocratie, cu toate ca le numisem faptasul.
Ma intreb insa ce este cu Justitia. Multi zic ca a inceput sa „miste”. Personal cred ca este aceeasi, jucandu-se de-a Baba Oarba printre paragrafe de legi si prinzand sau nu pe cel cu anumiti clopotei agatati de el.

Declaratii Gigi Becali in Pipera: Europarlamentarele sunt ultima mea lupta politica
Dupa ce a trecut pe la biserica, Becali a ajuns la casa din Pipera, unde era asteptat de reporterii si realizatorii Realitatea TV, care au amplasat si un mini studio chiar in fata casei omului de afaceri.
Gigi Becali a declarat ca multumeste „trusturilor de presa ale lui Vantu si Voiculescu” si presei in general pentru ca „a simtit o adevarata alinare a suferintei cand i-au luat apararea”.
Iata cateva din declaratii:
• pentru mine a fost o experienta, un lucru bun;
• veti vedea de acum un alt Becali, care nu va mai jigni, nu va mai judeca pe nimeni;
• am intrat intr-o lupta politica si nu sunt omul care sa abandonez, dar politica este ultima lupta;
• le cer scuze procurorilor, probabil si-au facut ambitia;
• bodyguarzii sunt in arest, desi nu au nici o vina;
• ii iert si pe cei care mi-au furat masina;
• pericol public e daca Becali sta in arest si nu apare;
• declaratiile hotului au fost luate in prezenta unui politist, care era in civil, era in timpul liber;
• le-am spus judecatorilor ca stau numai in curtea mea;
• daca cineva pateste ca mine cu masina sa apeleze la lege;
• nu candidez la presedintie; nu ma intereseaza sa speculez politic situatia.

Asteptam acuma sa vedem cum va fi ingropat dosarul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.